Bivši izazivač najavio: “Kunchenko je sada pod USADA-om, sumnjam da će biti onako impresivan

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.09.2018 15:24h Autor:

Alexey Kunchenko i Thiago Alves

Životni i borilački put odveo je Thiaga Alvesa u Rusiju, gdje će otvoriti glavni program prvog UFC eventa u površinom najvećoj državi svijeta. Tamo ga čeka impresivni Alexey Kunchenko, veliki favorit ove borbe. No, “Pitbull” vjeruje kako u oktogonu neće biti toliko impresivan kao prije dolaska u UFC.

Thiago “Pitbull” Alves (22-12, 14-9 UFC) svakako je veliko ime u okvirima svjetskog MMA-a. Ovaj Brazilac, koji već duže vremena ima američku adresu, 2009. godine bio je dio UFC 100 eventa, gdje se borio za titulu velter kategorije protiv Georgesa St-Pierra. Titulu nije uspio osvojiti, čime je prekinut njegov tadašnji niz od sedam pobjeda. Nažalost po njega, od tada mu je i karijera krenula prema dolje te je slavio u tek pet od idućih 12 nastupa, odnosno tek jednom u posljednja četiri. A protiv sebe ima neporaženog borca skora 18-0, koji je pet puta za redom obranio titulu M-1 prvaka.

“Iskreno, nivo boraca s kakvim se on borio je prilično drugačiji od nivoa s kakvim se ja već godinama borim u UFC-u. To ne znači ništa po pitanju toga koliko je on dobar, siguran sam da je maksimalno spreman, no iza sebe ima i veliki pritisak od strane ljudi u Rusiji. Zajedničko nam je da smo nokauteri, no on je svoje nokaute ostvarivao u drugačijoj promociji. Sada je dio USADA testiranja, zar ne? Kada se boriš izvan toga i onda dođeš tu, malo je drugačije. Sada neće imati vitamine koje je uzimao pa ćemo vidjeti kako će reagirati. Mislim da neće biti tako impresivan”, opisao je Alves svog protivnika, između redaka ga prozvavši za korištenje nekih sredstava koji poboljšavaju kvalitetu njegovih borilačkih nastupa. Onda je još dodao što je time htio reći:

“Kada nisi dio USADA-e, to je sigurno drugačija stvar. USADA je počistila UFC, iako se i sada netko uspije provući, no uvjeren sam kako je izvan UFC-a jedan potpuno drugačiji svijet. Ne računam na to da će biti drugačiji, morao sam se pripremati na to da očekujem zvijer. No, mislim kako će neke razlike ipak biti.”

Prihvatio je borbu u Rusiji, iako je znao da dolazi na teški gostujući teren. Ono što ga je dovelo do toga je vječna želja za izazovom, ali i velika količina samopouzdanja.

“Svi znaju kako se u Rusiji ne boriš samo s protivnikom. Boriš se protiv sudaca, promocije i cijele države. To je ono na što sam mislio kroz cijeli kamp. Spreman sam na rat i ne očekujem odlazak do sudačke odluke. I da odemo, Rusija se trudi promijeniti svoj imidž pa možda ne bude onako kako sam rekao. No, ja sam spreman savladati ga prekidom, jednostavno ne želim ništa prepuštati u ruke sudaca.”

Još je nešto rekao o svom protivniku, ali i o svom stavu prema slobodnoj borbi.

“On je M-1 prvak skora 18-0, naravno da je dobar, uvjeren sam da je vraški dobar. Gledao sam njegove borbi i sviđa mi se, a sviđa mi se i to što se napokon mogu boriti protiv nekoga istih godina i visine, to mi se dugo nije dogodilo. Protiv nekoga svoje visine mogu koristiti sva svoja oružja. U UFC sam 13 godina i nemam više što dokazivati, ali volim se boriti i uzbuđen sam zbog toga. Uvjeren sam kako još puno toga imam u sebi i to ću pokazati. Namjeravam ići naprijed i vjerujem da će biti krvi, biti će je po cijelom kavezu, a to neće biti moja krv. Ja sam nemilosrdna životinja, u kavezu se osjećam slobodan jer je to mjesto gdje mogu iz sebe izbaciti apsolutno sve negativno. Za mene ne postoji drugi način života.”

Njihova borba prva je na glavnom programu UFC Fight Night 136 eventa, koji započinje u 20 sati. Uvodne borbe možete pratiti već od 16 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI