Bivša UFC prvakinja napokon dogovorila novu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2017 01:32h Autor:

Carla Esparza

Carla Esparza napokon je dogovorila novu borbu i to protiv Rande Markos, kanadske borkinje s kojom je upala u nesuglasice još tijekom 20. sezone Ultimate Fightera.

Bivša te ujedno i prva UFC prvakinja slamka kategorije već je neko vrijeme lobirala prema matchmakerima tražeći borbu, a u međuvremenu je upala u financijske probleme radi kojih je počela prodati svoju imovinu. Očekivalo se kako će na kraju biti uparena s Claudiom Gadelhom, no to se nije dogodilo. Umjesto toga će se Esparza (11-3, 2-1 u UFC-u) boriti protiv Rande Markos.

Markos (6-4, 2-3 u UFC-u) je, kao i Esparza, bila sudionica 20. sezone Ultimate Fightera, gdje se razvio rivalitet između njih dvije, no do borbe unutar showa nije došlo, budući da je Markos eliminirana u polufinalu od Rose Namajunas, koja je kasnije u finalu poražena upravo od Esparze, čime je ova postala prva UFC prvakinja. Ipak, u promociji nije uspjela nastaviti s rezultatima iz showa te je došlo do pobjede u samo dvije od svojih pet borbi. Posebno je neugodan bio poraz iz kolovoza prošle godine, kada ju je prekidom u prvoj rundi savladala Cortney Casey.

Esparza je bez titule ostala već u prvoj obrani, odnosno preotela joj ju je Joanna Jedrzejczyk u ožujku 2015. godine. Dugo se čekao njen povratak, a on je došao u travnju prošle godine, kada je savladala Juliannu Limu. Od tada je čekala ugovaranje nove borbe i napokon je dočekala.

UFC Fight Night 105, na kojem će se borba održati, je na rasporedu 19. veljače u Halifaxu, a predvodi ga teškaški okršaj Juniora Dos Santosa i Stefana Struvea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI