"Bit će ogroman izazov pripremiti Jonesa za tešku kategoriju"

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.04.2013 09:06h Autor:

Jon Jones

Jon Jones već dulje vrijeme najavljuje svoj skorašnji prelazak u tešku kategoriju, ali prije toga mora ispuniti svoja dva velika cilja. Najprije želi postati UFC-ov rekorder u obrani titula prvaka poluteške kategorija za što mu je potrebna još samo jedna pobjeda, a nakon toga bi htio i odraditi meč protiv Andersona Silve.

Očekuje se kako bi se sve to moglo realizirati tijekom 2013. godine ili najkasnije u prvim mjesecima 2014. godine, a nakon toga bi napokon trebao uslijediti toliko čekan njegov dolazak među teškaše. Najteži posao u cijeloj toj priči definitivno će imati njegov trener Greg Jackson s obzirom da ga mora pripremiti za potpuno drukčije suparnike.

"Ako to zaista želi napraviti, ja ću mu onda i pomoći. Uvijek sam govorio da su takve odluke do samih boraca i njihovih menadžmenta, a moj je posao pronaći način kako realizirati ono što žele napraviti. Ako želi u tešku kategoriju, onda ću se time pozabaviti i mogu reći da ću uživati u tome, svaka promjena je dobra, iako će se u ovom slučaju raditi o velikom izazovu", smatra Jackson.

"Dok god imamo dovoljno vremena da se pripremimo za meč, Jones se može boriti protiv bilo koga. Sad je idući na redu vjerojatno ponovno Machida ili možda Gustafsson, ali nama nije toliko ni bitno, nikad neću sugerirati da izbjegne nekog protivnika. Kad je netko prvak, mora biti spreman na okršaj protiv bilo koga, to je dio njegovog posla. Naravno, drukčija je situacija kada se nađemo u situaciji da trebamo prihvatiti novu borbu u kratkom roku prije održavanja", dodao je Jonesov trener, imajući pritom na umu vjerojatno UFC 151 kad su odbili u posljednji trenutak izmjenu protivnika i meč protiv Sonnena umjesto Dana Hendersona zbog čega je u konačnici otkazan cijeli event.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI