Bisping savladao Leitesa nakon neizvjesne borbe, Duffy i Ray ponovno impresivni

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.07.2015 10:03h Autor:

Michael Bisping i Thales Leites

UFC je odradio svoj prvi event u Škotskoj i nije razočarao, a glavne zvijezde na kraju dana su Michael Bisping, Joseph Duffy, Stevie Ray i domaća junakinja Joanne Calderwood. Oni su došli do izuzetno važnih, a neki ujedno i impresivnih pobjeda.

Glavna borba bila je ona između Michaela Bispinga i Thalesa Leitesa, a malo je reći da je bila neizvjesna, odnosno da ju bilo teško presuditi. Gotovo svih 25 minuta, borbi su proveli na nogama, tako da ni bivši BJJ svjetski prvak Leites nije pokušavao borbu voditi u parter. Vjerojatno su i oba borca smatrali kako imaju kontrolu, budući da je Leites bio aktivniji i agresivniji, no ostao je dojam da je Bisping pogađao više i preciznije.

Tako je na kraju završilo i kod sudaca. Jedan je dao četiri runde Bispingu, drugi tri runde Leitesu, a presudila je odluka posljednjeg suca, po kojem je tri runde bolji bio Englez te je Bisping tako prekinuo seriju od pet uzastopnih pobjeda Thalesa Leitesa te ostao neporažen na UFC eventima u Britaniji, gdje je na skoru 6-0.

Drugi britanski junak, Ross Pearson, ipak nije došao do pobjede nad Evanom Dunhamom. Dunham je borbu dobio na račun kontrolu, a nevjerojatno je da Pearson nije tapkao već u prvoj rundi, kad mu je ruka završila u izuzetno neugodnoj poluzi. Ovdje je sudačka odluka oko pobjeda Dunhama bila jednoglasna.

Impresivan nastavlja biti i Jospeh Duffy. Nakon tri minute borbe na nogama protiv Ivana Jorgea, protivnik ga je pokušao rušiti te uspio, ali Duffy to koristi za hvatanje u trokut te Jorge vrlo brzo predaje. Ništa manje dojmljiva nije bila niti pobjeda domaćeg junaka Stevena Raya. Bivši Cage Warriors prvak je nakon dvije minuta prvo uzdrmao Leonarda Mafra, a u idućih 30-ak sekundi napravio dovoljno za prekid.

Uz ogromne ovacije, pobjedu je ostvarila i domaća junakinja Joanne Calderwood. 15 minuta njene borbe protiv Cortney Casey bile su užitak za svakog ljubitelja MMA-a, a na kraju je došla do jednoglasne pobjede sudačkom odluku, jer su njeni udarci i tehnike ipak izgledali ubojitije nego oni njene protivnike. No, Cortney svaka čast na prihvaćanju borbe u kratkom roku te izuzetno dobroj borbi.

Do pobjede je došao i Leon Edwards, koji je odlukom bio bolji od Pawela Pawlaka te tako došao do nove pobjede u UFC-u, a Ilir Latifi je pokazao da zna udariti, tako što je nokautirao Hansa Stringera. Paddy Holohan i Mickael Lebout napravili su dovoljno za 3-0 pobjede odlukama, a vrijedi još posebno spomenuti i prve tri borbe.

Sve tri su završile nokautima, a slavili su Daniel Omielanchuk, Jimmie Rivera i posebno zanimljivi Rob Whiteford. Prvi Škot koji je dobio priliku nastupiti pred svojim navijačima je u tri minute stigao biti jednom ozbiljno uzdrman, ali kad je pogodio, to je bilo to. Presudio je lijevi kratki kroše, nakon čega je otrčao slavili s obitelji i prijateljima u publici.

UFC Fight Night 72 – rezultati

Michael Bisping def. Thales Leites – podijeljena odluka sudaca
Evan Dunham def. Ross Pearson – jednoglasna odluka sudaca
Joseph Duffy def. Ivan Jorge – SUB (R1 3:05)
Joanne Calderwood def. Cortney Casey – jednoglasna odluka sudaca
Leon Edwards def. Pawel Pawlak – jednoglasna odluka sudaca
Stevie Ray def. Leonardo Mafra – TKO (R1 2:30)

Paddy Holohan def. Vaughan Lee – jednoglasna odluka sudaca
Ilir Latifi def. Hans Stringer KO (R1 0:56)
Mickael Lebout def. Teemu Packalén – jednoglasna odluka sudaca
Rob Whiteford def. Paul Redmond – KO (R1 3:04)

Jimmie Rivera def. Marcus Brimage – TKO (R1 1:29)
Daniel Omielańczuk def. Chris De La Rocha – TKO (R1 0:48)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI