Bisping protiv Whittakera te još nekoliko borbi potvrđeno za UFC 193 u Australiji

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.08.2015 20:34h Autor:

Robert Whittaker

Trenutno najpotentnija australska MMA zvijezda, Robert Whittaker, dobit će veliku priliku na UFC 193 eventu. Pred svojim navijačima će se boriti protiv Michaela Bispinga. Osim ove borbe, za Etihad Stadion potvrđene su još dvije, s domaćim borcima u glavnoj ulozi.

Australija nakon dugo vremena ima rangiranog muškog UFC borca, a to je Robert Whittaker, 24-godišnji pobjednik Ultimate Fighter Smashesa u velter kategoriji, koji je prelaskom u srednju kategoriju napravio pravi potez. Došao je do dvije fantastične nokaut pobjede, mjesta na službenom rankingu te borbe na glavnom programu UFC 193, pred svojim navijačima. I to protiv Michaela Bispinga.

Whittaker je zapravo napravio potez suprotan onome što radi većina boraca, koji će najčešće odluče za spuštanje u nižu težinsku skupinu. On je povezao dva poraza (Court McGee i Stephen Thompson) te je rekao kako je dosta skidanja kilograma. To mu je donijelo nokaute nad Clintom Hesterom i Bradom Tavaresom.

Bisping je ponovno zanimljiv u vrhu UFC-a, nakon što je povezao pobjede nad CB Dollawayem i Thalesom Leitesem, gdje je posebno impresionirao. Nakon te pobjede se obratio vrhu i rekao kako je još uvijek tu te zatražio borbu protiv nekoga od kandidata za titulu. No, UFC je imao druge planove te ga dovode na ispit mladom lavu pred preko 50.000 njegovih navijača.

Za isti event, koji se održava 15. studenog, potvrđene su još dvije borbe. Još jedan australski talent, Jake Matthews, sastaje se protiv Akbarha Arbeloe, a bivši judo olimpijac, Dan Kelly, pokušat će savladao BJJ specijalnista Ricarda Abreua.

Event predvode Robbie Lawler i Carlos Condit, u borbi za UFC velteraški pojas, a to je jedina od dosad potvrđenih osam borbi, u kojoj ne nastupa borac s Novog Zelenda ili iz Australije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI