Bisping oštro po Okamiju: Totalni amaterizam, zatvori vrata za sobom jer letiš iz UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.09.2017 14:32h Autor:

Saint Preux vs. Okami/ UFC Fight Night 117

UFC-ov prvak srednje kategorije, Michael Bisping, oštro je osudio Yushina Okamija zbog velike pogreške koja je japanskog veterana dovela do poraza u njegovoj povratničkoj UFC borbi.

Okami (34-11 MMA, 13-6 UFC) je nastup u glavnoj borbi UFC Fight Night 117 priredbe u Tokiju prihvatio samo šest dana ranije te se po prvi put borio u poluteškoj kategoriji gdje ga je Ovince Saint Preux  (21-10 MMA, 9-5 UFC) porazio Van Flue gušenjem nakon jedne minute i pedeset sekundi, upisavši čak treću pobjedu ovim inače rijetko viđenim submissionom.

“Okami je mogao vidjeti da je OSP u posljednjoj borbi pobijedio Van Flueom”, komentirao je borbu u Foxovom studiju Bisping.  “Već mu je uspjelo to gušenje. Što ti pokušavaš? Pravilo je da nikad ne hvataš protivnika u giljotinu dok si na leđima u ‘side controlu.’ A on je imao tu poziciju. Potpuno je ludo što je to napravio.”

Okami je upao zamku kada je na leđima u “half guardu” stavio ruku oko OSP-eve glave čime je Amerikancu otvorio mogućnost za njegov omiljeni submission što je pogreška koju Bisping jednostavno ne može oprostiti jednom tako iskusnom borcu.

“Okami očito nije pogledao niti jednu snimku (Saint Preuxa) jer da jest onda bi znao da ne smije hvatati glavu… To je amaterski potez. Pokušaj odugovlačenja. Okami iz te pozicije ne može doći do submissona, samo se pokušava držati. Ne radi se o nedostatku iskustva već o jako, jako lošoj odluci Okamija.”

“Žao mi je, Yushin Okami, užasno te poštujem, ali ovo je bilo suludo. To je bio totalni amaterizam… Zatvori vrata za sobom dok odlaziš jer ovo nije dovoljno za UFC.”

No Bisping se ipak složio da 35-godišnji veteran zaslužuje još jednu priliku svojoj prirodnoj srednjoj kategoriji budući da je kao zamjena za ozlijeđenog Mauricia “Shogun” Ruu prihvatio ovu borbu bez priprema šest dana ranije. Okamiju je ovo bio prvi UFC nastup nakon četiri godine i prvi poraz submissionom u karijeri.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI