Bisping objasnio zašto je prihvatio borbu protiv Gasteluma

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2017 18:10h Autor:

Michael Bisping

Rijetko koji borac bi tako brzo nakon teškog poraza prihvatio novi ispit, no Michael Bisping nije jedan od njih. Donedavni prvak srednje kategorije je svojim potezom još jednom pokazao zašto ga UFC toliko cijeni.

Bisping nije bio loš u svojoj drugoj obrani titule, no dovoljan je bio jedan trenutak dekoncentracije da padne u najvećoj borbi svoji karijere. Ipak, Bisping je zaradio velike novce i mogao bi se time tješiti i odmarati od poraza, no on je pokazao da je prije svega sportaš. Poraz mu je pao puno teže nego što se mislilo. U takvim slučajevima veliki broj boraca se povlači u privatnost, no Bisping ne. On će već ovog mjeseca ponovno ući u kavez, a sada je objasnio kako je donio tu odluku.

“Ne vidim kako sam mogao ne prihvatiti tu borbu. Ozbiljan sam, uostalom moja je domaća zadaća odavno odrađena. Nemam ozljeda, a volim se boriti. Osim toga, imam gorak okus u ustima zbog svog posljednjeg nastupa i to je ono što me najviše smeta. Fizički sam odlično, ali mentalno sam jako frustriran. Tako da mi ovo daje priliku obračunati se sa svojim demonima i vratiti mentalni mir. Ovo mi je zapravo došlo kao dar s neba”, rekao je “The Count”

Onda je objasnio kako je do toga došlo, odnosno kako je protekao razgovor s Danom Whiteom, tijekom kojeg su dogovorili da će Bisping biti taj koji će u Šangaju zamijeniti Andersona Silvu.

“Poslao sam Dani Whiteu poruku u kojem sam mu rekao kako sam čuo da Gastelum treba protivnika, a ja znam tipa koji se borio prošli tjedan i nije ozlijeđen. Poslao mi je poruku da zvuči interesantno, a zatim me nazvao. Bio je zabrinut da možda imam nekih ozljeda, pa sam morao odraditi preglede i onda je rekao da može.”

O protivniku nije puno govorio. Kelvin Gastelum je svakako ozbiljan ispit za svakoga, pa tako i za njega. No, dobiva se dojam kako bi Bisping prihvatio borbu protiv bilo kojeg borca, jer osjeća potrebu da nešto dokaže, prije svega samom sebi.

“Respektiram Kelvina, on je sjajan borac, no ovo nema apsolutno ništa s njim. Ovo je zbog mene, jer se ne mogu smiriti oko toga kako je protekla posljednja borba. Bio sam depresivan i ovo je najbolja prilika za riješiti se tog osjećaja. Ne vidim nikakve negativnosti u ovome, ja se samo želim što prije vratiti i opet biti pobjednik. Naravno, nitko mi ne garantira da će se to dogoditi jer je Kelvin težak protivnik. Ali, ja sam uvjeren da mogu tamo doći i odraditi bolju borbu nego što sam prije tjedan dana. To je ono što mi je bitno.”

Priliku za dokazati stvari koje želi tako ima vrlo brzo, već 25. studenog u Šangaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI