Bisping o odluci s UFC-a 204: ‘Hendovi’ fanovi su pristrani, niste pobjednik ako pobijedite u 2 od 25 minuta

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2016 10:37h Autor:

Bisping vs. Henderson 2

Rijetko kada nailazimo na toliko rasprava oko jednoglasne odluke sudaca, ali upravo je borba koju su odradili Michael Bisping i Dan Henderson naveliko podijelila MMA fanove, borce i razne stručnjake.

Podsjetimo, Bisping je obranio naslov i osvetio poraz s jubilarne UFC 100 priredbe, a pobjedu su mu jednoglasnom odlukom pripisala sva tri suca koja su te večeri u Manchesteru bila zadužena za bodovanje (48-47, 48-47, 49-46). Takav rasplet, očigledno, nije zadovoljio legendarnog američkog borca koji smatra kako je pokraden, a s njim se slaže i dobar dio MMA zajednice, ali ne i aktualni prvak.

“Kontrolirao sam prvu rundu i onda je njemu sjeo udarac nakon kojeg je uslijedio dobar ‘ground and pound’. Tu rundu bodujem s 10-9 za njega, a ludi su oni koji smatraju da je to bilo dovoljno za 10-8, za to trebate tijekom čitavih pet minuta pošteno isprebijati nekoga, a on je imao dobrih 45 sekundi u toj rundi.

Što se tiče druge runde, ja sam dominirao pa me on srušio desnicom i to je bilo to. Ja nisam bio ozlijeđen, nije ni uslijedio ‘ground and pound’, tako da bi rekao kako je ta runda meni pripala. Bodovao bih ju s 10-9, baš kao i treću, četvrtu te petu rundu. Ovdje nema kontroverzne situacije. Jedan sudac je borbu bodovao s 49-46, a on je vjerujem bio Amerikanac tako da nema govora o ugađanju domaćem borcu.

Unatoč svemu, ‘Hendo’ je jedan jebeno čvrst lik, čvrst poput starih čizmi, no ja sam taj koji je dobio taj dvoboj”, izjavio je Bisping prilikom gostovanja u The MMA Houru.

Aktualni prvak u srednjoj kategoriji osvrnuo se i na to zašto mnogi pripisuju taj meč američkom veteranu.

“Hendo ima puno hardcore fanova, a oni ne gledaju na meč nepristrano. Postoje profesionalni suci koji su plaćeni za bodovanje borbi i oni su ispravno odradili svoj posao. Nije ovdje riječ o podijeljenoj odluci, ova je bila jednoglasna na svim frontama. Hendo je dugo u ovoj igri i možete reći da je nacionalno blago, ima puno fanova kojima je teško biti objektivan.”

O Hendersonovoj reakciji i bodovanju:

“Može pričati što god poželi, da je pokraden i slično, ali činjenica je kako se cijelo vrijeme povlačio i primao udarce, dok je s druge strane zadao samo dva dobra. Ne možete biti pobjednik ako pobijedite u 2 od 25 minuta borbe”, zaključio je Bisping.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI