Bisping naslov treba braniti protiv “Jacarea”, kažu čitatelji Fight Sitea

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2016 11:29h Autor:

Ronaldo Souza

Michael Biping je napravio pravi nered nokautiravši Lukea Rockholda na UFC-u 199 čime je postao novi prvak srednje kategorije. Neočekivana pobjeda Britanca poremetila je poredak u diviziji i otvorila nove prilike za zanimljive mečeve pa smo vas stoga u našoj posljednjoj anketi upitali, “Protiv koga bi Michael Bisping trebao braniti naslov?”

Od 1295 prikupljenih glasova većina njih, točnije 64%, otišlo je na stranu Ronalda “Jacarea” Souze. Ovaj podatak je daleko od iznenađujućeg budući da “Jacare” nakon sada već 7 odrađenih borbi u UFC-u još uvijek nije dobio svoju priliku napasti pojas. Brazilac je poražen tek jednom, kontroverznom odlukom protiv Yoela Romera, ali gorak okus te odluke isprao je na UFC-u 198 u Curitibi brzinskom demolacijom bivšeg prvaka i izazivača Vitora Belforta.

Chrisu Weidmanu priliku bi dalo 20% čitatelja. Weidman je zbog ozljede prepustio Bispingu mjesto u borbi koja je zapravo trebala biti njegova prilika da osveti poraz i gubitak titule od Rockholda iz prosinca.

Samo 16% čitatelja smatra da bi Luke Rockhold trebao dobiti instant revanš s Bispingom, što je zapravo i realno. Rockhold je naslov izgubio u prvoj obrani i to već u prvoj rundi. Uz to je izgubio nokautom i nije pokazao previše, a s obzirom na imena poput “Jacarea”, Weidmana, pa i Yoela Romera kojeg smo zbog suspenzije izostavili iz priče, Rockhold od većine ljudi neće dobiti podršku, iako je ideja trilogije s Bispingom nakon ovog meča postala veoma privlačna.

Koju će odluku donijeti UFC, tek ćemo vidjeti. Bisping osobno je zainteresiran za revanš s Danom Hendersonom, no 46-godišnji veteran je na temelju rankinga daleko od borbe za naslov, tako da je sasvim izgledno, kao što i čitatelji smatraju, da će se sljedeći u borbi za naslov okušati “Jacare”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI