Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bisping i Leites naslovna borba u Glasgowu, Pearson i Dunham sunaslovna | Fight Site

Bisping i Leites naslovna borba u Glasgowu, Pearson i Dunham sunaslovna

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.05.2015 18:55h Autor:

Michael Bisping i Thales Leites

UFC je napokon objavio imena glavna četiri borba za srpanjski Fight Night u Glasgowu. To je Michael Bisping i Thales Leites, koji će nastupiti u naslovnoj te Ross Pearson i Evan Dunham, koji će se naći u sunaslovnoj borbi.

Borba Bispinga i Leitesa zapravo ima izuzetnog smisla, jer se radi o dva borca iz Top 10 poretka srednje kategorije, i to dva iskusna borca koji pokušavaju još jednom napasti sam vrh, a pobjeda u ovoj borbi bi sigurno donijela Top 5 protivnika.

33-godišnji Leites (25-4, 10-3 u UFC-u) je bivši izazivač, koji je od 2009. do 2013. godine nastupao van UFC-a, a od povratka je ostvario niz od pet pobjeda, gdje su posebno impresivne posljednje tri, u kojima je završio protivnike, i to respektabilna imena kao što su Trevor Smith, Francis Carmont i Tim Boetsch. Bivši klasični BJJ borac vratio se kao kompletan MMA borac i s razlogom se nada još jednom napadu na titulu, koji je već imao 2008. godine, kad je bolji od njega bio Anderson Silva.

A Bisping (26-7, 16-7 u UFC-u) je borac koji već godinama dolazi pred sam vrh, ali ne uspijeva napraviti onih zadnjih par koraka. Tako je, uvijek kad je imao pravu priliku za iskorak, redom gubio od Dana Hendersona, Chaela Sonnena, Vitora Belforta, Tima Kennedy i Lukea Rockholda, a nakon što je u posljednjoj borbi savladao C.B. Dollawaya, kaže kako je spreman na još jedan pokušaj. Relativno domaći teren bi mu mogao biti prednost u odnosu nad Leitesa, koji je u strašnoj formi.

Sunaslovna borba na britanski otok vraća Rossa Pearsona (17-8, 9-5 u UFC-u), jednog od najpopularnijih engleskih boraca. Uvijek atraktivni Ross dolazi iza nokaut pobjedom nad Samom Stoutom, a njoj će pokušati pridodati drugu, protiv Evan Dunhama. Dunham (15-6, 8-6 u UFC-u) je također dugogodišnji UFC borac, a početkom ove godine je savladao Rodriga Damma, čime je prekinuo niz od tri poraza te spasio svoj posao UFC borca.

Za event je do sada potvrđeno osam borbi tj. trenutni popis izgleda ovako:

Robert Whiteford vs. Paul Redmond   
Leon Edwards vs. Pawel Pawlak   
Steven Ray vs. Leonardo Mafra   
Joseph Duffy vs. Ivan Jorge   
Joanne Calderwood vs. Bec Rawlings   
Ilir Latifi vs. Hans Stringer
Michael Bisping vs. Thales Leites
Ross Pearson vs. Evan Dunham

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI