Bisping – Cung Le naslovna, Kim – Lombard sunaslovna borba kineskog Fight Nighta

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.05.2014 16:30h Autor:

Cung Le

Poznate su glavne dvije borbe koje će se održati na UFC spektaklu, 23. kolovoza u kineskoj provinciji Makau. Najveća azijska MMA zvijezda Cung Le susresti će se s Michaelom Bispingom, dok se sjajna borba sprema i u velteru. Tamo se sastaju Dong Hyun Kim i Hector Lombard.

Dana White se nije šalio kada je, nakon finala kineskog Ultimate Fightere, rekao da se UFC vraća već ove godine sa sjajnih cardom. Sad se to i dokazalo, nakon što su potvrđene naslovna i sunaslovna borba eventa koji 23. kolovoza dolazi u Makau.

Cung Le (9-2, 2-1 u UFC-u) će nastupiti u UFC-u nakon gotovo dvije godine i to ponovno u Makau, mjestu gdje je prošli put nokautirao Richa Franklina. Ova velika azijska MMA, ali i filmska zvijezda, rodom iz Vijetnama, tako će ponovno predvoditi card te time osigurati veliku navalu publike u dvoranu.

Njegov protivnik je Michael Bisping (24-6, 14-6 u UFC-u), veteran u organizaciji, koji je prije mjesec dana poražen od Tima Kennedya. Ova borba se spominjala već neko vrijeme, no onda se dogodila Bispingova ozljeda, a Le je sudjelovao u kineskom Ultimate Fighteru, no UFC je sad uspio dogovoriti taj meč.

A u velter kategoriji dogodit će se borba koja bi trebala ozbiljno utjecati na sam vrh te divizije. Hector Lombard (34-4-1, 3-2 u UFC-u) izgleda sjajno nakon spuštanja u velter kategoriji, no u posljednje vrijeme sjajno izgleda i Kim (19-2-1, 10-2 u UFC-u), koji je povezao dvije nokaut pobjede, nad Erickom Silvom i Johnom Hathawayem, posljednju upravo u Makau, na finalnom eventu Ultimate Fightera.

Ove dvije borbe su potvrđene kao glavne na programu, a za očekivati je da će UFC pokušati okupiti većinu azijskih zvijezda, kao i da će se na programu naći neodržano drugo finale Ultimate Fightera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI