Brian Stann: Frank Mir više nema što dokazivati, najbolje da se umirovi i postane komentator

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2016 18:38h Autor:

Frank Mir

Bivši UFC-ov borac te sadašnji analitičar i komentar, Brian Stann, smatra kako bi Franku Miru bilo najbolje da ode u borilačku mirovinu i posveti se posli kojim se nakon prestanka karijere i on počeo baviti.

Stann je jedan od onih za koje kažu kako je znao prepoznati vrijeme kad se umiroviti, iako su mnogi smatrali da u njemu ima još kvalitete za borbu na najvišem nivou. No, on svoju odluku nikad nije požalio, a sada nešto slično preporuča Franku Miru:

“Nemam više potrebu gledati Franka Mira. Svi znaju kakav je moj stav o tome te da mislim da je iz sigurnosnih razloga potrebno umiroviti se prije nego samog sebe dovedeš u rizik. Mislim da će Frank Mir postati član Kuće slavnih istog trenutka kad se umirovi. Volio bih ga vidjeti u odijelu s ove strane stola. On je čovjek koji je zaboravio više stvari o ovome sportu nego što današnji analitičari znaju i što će ikada znati.”

Budući da je doživio drugi poraz u nizu te da je slavio samo dva puta u posljednjih osam nastupa, dojam je kako Frank Mir više nema što raditi na vrhu, odnosno da je došlo vrijeme drugih boraca. Stann smatra kako u toj situaciji nema smisla više se boriti:

“Mir jednostavno nema više ništa nikome dokazivati. Dva puta je osvajao teškašku titulu i on je jedan od najvećih ikad. Ljudi bi čak mogli raspravljati o tome da li je on možda i najbolji teškaš u povijesti UFC-a, gledajući kakvu ostavštinu ima iza sebe.”

Ipak, Brian Stann je zaboravio na jednu stvar. Miru je borba protiv Hunta bila 27. u organizaciji, čime se izjednačio s Titom Ortizom kao borac s najviše nastupa. Sigurno bi Frank ipak volio biti sam na prvom mjestu, a za to mu nedostaje samo jedna borba. Tako da je za vjerovati da bi smo ga ipak mogli gledati, barem još jedan put. Iako, u borbama protiv najboljih više nema što ponuditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI