Bigfoot održao riječ i nokautirao Brownea u prvoj rundi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.10.2012 10:10h Autor:

Bigfoot VS Browne

Antonio Silva spasio se od mogućeg otkaza iz UFC-a nakon što je poslije dva poraza u nizu stigao napokon do jedne pobjede, a ona je sinoć bila prilično impresivna.

Bigfoot je u svojim izjavama prije meča najavljivao da nema namjeru odrađivati svih predviđenih pet rundi borbe protiv Travisa Brownea na UFC on FX-u 5 te da želi riješiti borbu najkasnije u drugoj rundi. Prema svemu sudeći atraktivan Brazilac mogao je biti čak i još samopouzdaniji ili bahatiji, ovisi iz kojeg kuta gledate. Borba nije ni stigla do druge runde, Bigfoot je slavio u četvrtoj minuti prve runde tehničkim nokautom.

Meč je bio prilično atraktivan, a ključnim se pokazao jedan desni Bigfootov direkt s fotografije koji je Brownea dobro uzdrmao te je bilo potrebno još nekoliko "manjih" udaraca da natjera suca na prekid meča. Spomenimo i da je Travis imao problema s ozljedom lijeve noge, pa je vjerojatno i to imalo značajnijeg utjecaja na ishod borbe.

Jay Hieron nije najbolje započeo svoju karijeru u UFC-u. U debitantskom meču doživio je poraz jednoglasnom sudačkom odlukom, a protivnik mu je bio Jake Ellenberger, koji u karijeri ima tek par mečeva više, ali zato se on u UFC-u ipak natječe već tri godine.

Oktogon je prije njih ugostio dva borca iz muha kategorije, a pobjedniku je pripala titula idućeg izazivača. Za pojas UFC-ovog prvaka borit će se tako John Dodson zahvaljujući tome što je u Minneapolisu malo prije kraja druge rundi uspio tehničkim nokautom svladati Brazilca Jussiera Formigu.

Imamo i jednu borbu koja je završila unutar jedne minute, a radi se o prvoj borbi iz glavnog dijela. Justin Edwards uspio je iznenaditi daleko iskusnijeg Josha Neera i uhvatiti ga u giljotinu nakon 45 sekundi. Michael Johnson može se pohvaliti iznimno brutalnim nokautom s obzirom da je uspio uspavati Castilla početkom druge runde.

Dvoboj Dennis Hallman vs. Thiago Tavares je otkazan zbog toga što Hallman nije uspio proći vaganje te je zbog toga dobio otkaz, a meč Yves Edwards vs. Jeremy Stephens se nije održao zbog uhićenja Stephensa.

UFC on FX 5, glavne borbe:
Antonio Silva def. Travis Browne – TKO (Udarci, 1R, 3:27)
Jake Ellenberger def. Jay Hieron – jednoglasnom sudačkom odlukom
John Dodson def. Jussier Formiga by TKO (Udarci, 2R, 4:35)
Justin Edwards def. Josh Neer – zahvat (giljotina, 1R, 0:45)

Uvodne borbe:
Yves Edwards vs. Jeremy Stephens (otkazano)
Michael Johnson def. Danny Castillo – KO (Udarci, 2R, 1:06)
Dennis Hallman vs. Thiago Tavares (otkazano)
Jacob Volkmann def. Shane Roller – zahvat (gušenje s leđa, 1R, 2:38)
Diego Nunes def. Bart Palaszewski – jednoglasnom sudačkom odlukom
Darren Uyenoyama def. Phil Harris – zahvat (gušenje s leđa, 2R, 3:38)
Marcus LeVesseur def. Carlo Prater – podijeljenom sudačkom odlukom
Mike Pierce def. Aaron Simpson by KO (Udarac, 2R, 0:29)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI