Bigfoot: Navijat ću za Cormiera u finalu GP-a

UFC 22.02.2012 13:12h Autor:

Antonio Silva i Daniel Cormier

Dok čeka poziv za debi u UFC-u Antonio “Bigfoot” Silva (16-3) ispravlja svoje slabosti s timom Nogueira.

Bivši EliteXC-ov prvak u teškoj kategoriji nije se borio otkako ga je Daniel Cormier nokautirao u polufinalu Strikeforceova Grand Prixa u rujnu. Tim porazom Brazilac je prekinuo pobjednički niz od 3 borbe u kojima je svladao Fedora Emelianenka i bivšeg UFC-ova prvaka Andreja Arlovskog.

“Posebno se fokusiramo na boks i kick boks kako bih ispravio svoje greške. Griješti je ljudski, ali ponavljati pogreške je glupo. Borio sam se s dvojicom iz American Kickboxing Academyja i obojica su me oborila. Protiv Mikea Kylea uspio sam se oporaviti, ali protiv Cormiera sam nokautiran prvi put u 20 borbi.”

“Ljudi u mom kampu uočili su gdje griješim, pa ću zato trenirati, trenirati i još malo trenirati kako bih to popravio. Također treniram jiu jitsu u gi-ju, radim na snazi i slijedim propisanu ishranu kako bih izgubio na težini i dobio na brzini.”

Silva, koji je u studenom imao operaciju ramena, još ne zna datum ni ime prvog protivnika u UFC-u iako se kao potencijalni protivnik spominjao Cain Velasquez.

A iako više nije pod Strikeforceovim stijegom sa zanimanjem će pratiti finale Grand Prixa.

“Navijat ću za Cormiera. On je sjajan momak, iako mislim da će teško pobijediti. Barnett je kompletniji borac, dobar boksač i hrvač. Jedina Cormierova šansa je da pogodi teškim udarcem, kao što je pogodio mene, ali ipak mislim da će Barnett pobijediti”.

Silva priznaje da mu je žao zbog gašenja Strikeforceove teške kategorije.

“Žao mi je. Mogli su je ostaviti kao kapiju za UFC, iako bi onda ta kategorija bila kao druga liga.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI