Big Nog: Bio sam glup!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2011 08:58h Autor:

Big Nog

Antonio Rodrigo Nogueira je na UFC-u 140 napravio jedan od najglupljih poteza ikad viđenih u vrhunskom MMA-ju. Mira je imao u teškom nokdaunu i trebala su mu još samo dva ili tri udarca da dovrši posao i da sudac prekine dvoboj.

No, njegova BJJ baza ga je ponijela i Big Nog se odlučio na gušenje. Onako znojan, sklizak, ali i snažan borac kao što je Mir, bio je sve samo ne lagan zalogaj za giljotinu. Upravo mu je svojim potezom dao priliku da se oporavi i nekoliko trenutaka kasnije mu slomi ruku i možda zapečati karijeru.

Brazilac je u razgovoru za O’Globo izjavio da je napravio vrlo glupu stvar.

“Bilo je to jako glupo. Već sam pobijedio u tom meču, no odlučio sam da ga moram pobijediti prisiljavanjem na predaju. Da sam ga lupio još dva puta, nokautirao bih ga sigurno. No, ja sam htio dovršiti posao na lijep način. Htio sam ga sabmitati”, izjavio je bivši Pride i UFC prvak koji priznaje da ga je ponijelo to što dugo vremena nikoga nije prisilio na predaju.

“Što reći? Dugo nikoga nisam sabmitao i u tom trenutku sam to želi. Sigurno glup potez od mene jer sam ga mogao nokautirati. Borbu sam već dobio, samo sam propustio priliku”, uz smijeh se prisjeća Nogueira kojeg čeka operacija ruke.

“Osjećao sam se jako dobro. Odlično sam se kretao i imao sam mnogo samopouzdanja. Kada sam bio u poziciji za gušenje, ostavio sam mu prostora za protu napad. On ga je iskoristio i zgrabio mi je ruku. Napravio sam grešku. Glupan…”, zaključuje Big Nog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI