Big John i Herb Dean sude glavne borbe UFC 194 eventa, poznato i koliko su plaćeni

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.11.2015 21:12h Autor:

John McCarthy

Atletska komisija savezne države Nevada odredila je suce za UFC 194 event, a ništa nisu odlučili prepustiti slučaju te će glavne dvije borbe suditi dva najbolja svjetska MMA suca, John McCarty i Herb Dean.

Big John će pravdu dijeli u onoj najiščekivanijoj borbi, između Conora McGregora i Jose Alda. To će biti samo jedan od izazova za najiskusnijeg UFC-ovog suca, koji se po prvi put u oktogonu pojavio davne 1995. godine, kad je dijelio pravdu u svih 12 borbi drugog UFC-ovog eventa uopće.

Poznat je kao borac koji jako dobro osjeti situaciju te kao borac koji voli vidjeti agresiju kod boraca. Isto tako, njegova procjena prekida sigurno je najbolja u UFC-u i ne možemo se sjetiti kad je netko posljednji put prigovorio da je Big John prerano ili prekasno uskočio te napravio prekid. 

Lukeu Rockholdu i Chrisu Weidmanu sudit će Herb Dean. Tamnoputi krupni Amerikanac je dugo vremena bio proglašavam najboljim sucem svijeta, no prošle godine mu se dogodilo par kikseva, i to u bitnim borbama. Dosta rani prekidi kod borbi Ronde Rousey i Sare McMann te Renana Baraoa i Uriaha Faber malo su djelovali na njegovu reputaciju, no i dalje je ostao jedan od dva najcjenjenija suca na svijetu.

Zanimljivo je saznati i njihove honorare. Svi glavni suci bit će plaćeni 1900 dolara po borbi, dok su oni bodovni na honoraru od 1600 dolara po borbi. Što se tiče bodovnih, Aldu i McGregoru sudit će Derek Cleary, Junichiro Kamijo i vjerojatno najpoznatiji svjetski bodovni sudac, Sal D'Amato, dok će Adalaide Byrd, Chris Lee i Marcos Rosales biti zaduženi za sunaslovnu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI