Bethe Correia: Rondine dosadašnje protivnice imale su problema sa samopouzdanjem

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.08.2014 21:39h Autor:

Bethe Correia

Bethe Correia u subotu nastupa protiv Shayne Baszler i to će joj biti druga borba protiv neke od timskih kolegica Ronde Rousey. Nakon ove borbe, Brazilka kaže kako je spremna i za susret s prvakinjom.

Zanimljiva bi trebala biti subotnja borba između Bethe Correie i Shayne Baszler. Brazilska borkinja je do sad neporažena, ima iza sebe skor 8-0, no do čak sedam pobjeda došla je odlukom sudaca. Zanimljiv je njen odgovor na pitanje gdje očekuje da će se borba odvijati: "To je MMA borba i nikad ne možeš znati kako će se odvijati, hoće li to biti borba na nogama ili na podu, na trening za obje solucije. Moja protivnica ima sjajnu grappling pozadinu, dok sam ja stand up borkinja. No, mogu reći da sam se u treningu bazirala prije svega na sebe", najavila je Bethe.

Nakon toga se okrenula svojim ambicijama te činjenici da je prozvala cijeli tim Ronde Rousey, na čelu s njim, a najavila je i neke nove prozivke nakon ove borbe. "Nisam u UFC-u samo zato da budem još jedna od djevojaka. Cilj mi je doći do titule, a način na koji će se to dogoditi mi nije bitan. Želim se boriti za titulu, a do toga ću doći ili kroz borbe ili kroz govor i prozivanja. Ili čak oboje. Želim naslov prvakinje i nitko me ne može zaustaviti", ne sakriva svoje planove.

Također, Bethe misli da napad na naslov ne bi trebao biti daleko: "Ako pobijedim ovu borbu, mislim da zaslužujem priliku u borbi za naslov. Bit ću da 3-0 u UFC-u i 9-0 u karijeri. To je moj san i to je ono za što se borim. Neka oni odluče zaslužujem li, no ja ću i ovaj puta zahvaliti na prilici i pružiti pravi nastup."

Ronda Rousey izgleda zastrašujuće. Jedino joj je Miesha Tate uspjela priuštiti veće muke, no Correia vjeruje kako Ronda nije toliko dobra, koliko postoji jedan dodatni faktor kod djevojaka s kojima se borila. "Njima je nedostajalo samopouzdanja. Ronda ga ima i ostale djevojke ulaze u borbu sa strahom. Ja nemam nikakav strah, pogotovo ne od nje. Ronda nije toliko bolja od svih tih djevojaka, koliko je to stvar psihe. Ima oko sebe tu auru nepobjedivosti i one automatski ne vjeruju u sebe, ne vjeruju da su bolje od nje. Rondi je s druge strane potreban netko tko će je pogledati u oči i reći joj da nema šanse", vjeruje Correia da bi baš ona trebala biti ta.

Ronda Rousey trenutno nema protivnicu za svoj idući nastup, koji bi mogao uslijediti krajem ove godine, no pretpostavlja se da bi to trebala biti pobjednica borbe između Cat Zingano i Amande Nunes. No, ako Correia ostvari uvjerljivu pobjedu te "zasoli" s ponekom izjavom, sve je moguće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI