Bethe Correia: Holly Holm je precijenjena, u subotu bih je mogla umiroviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2017 21:32h Autor:

Bethe Correia

Bethe Correia sebe smatra velikom favoritkinjom u subotnjoj borbi protiv Holly Holm, iako kladionice govore potpuno suprotno. Njen je stav da je Holly Holm precijenjena borkinja koja prihvaća općenito preteške borbe.

Brazilka kao da je zaboravila na koji je način Holm savladala Rondu Rousey, borkinju koja ju je samo par mjeseci ranije demolirala na njenom domaćem terenu. Rondi je za tu pobjedu trebalo samo 34 sekunde, a onda je naletjela na Holm, koja je njoj napravila nešto slično, barem po pitanje uvjerljivosti. To joj nimalo ne pravi probleme da daje ovakve izjave prije njihove subotnje borbe u Singapuru:

“Mislim kako je ona podosta precijenjena, a to automatski riskantno djeluje na karijeru, budući da je stavljaju u borbe koje ne bi trebala prihvaćati. Radi se o tome da Holly doživi težak poraz i onda ne uzme vrijeme pauze da bi se oporavila i analizirala što je pošlo po krivu i na čemu treba raditi. Umjesto toga, ona prihvati odmah iduću borbu i time riskira svoju karijeru.”

Istina, Holm ima tri poraza u nizu, no u pitanju su borbe u kojima nije nimalo loše izgledala. Pojas je izgubila protiv Mieshe Tate, a u borbi je dobila tri od prve četiri runde, prije nego je poražena gušenjem. Idući poraz bio je od Valentine Ševčenko, s kojom je odradila zanimljivih i dinamičnih pet rundi, a posljednji je poraz bio u borbi za titulu perolake kategorije od Germaine de Randamie. Holm je poražena podijeljenom odlukom, ali po mnogima, pa čak i većini fanova i medija, trebala je odnijeti pobjedu u toj borbi. UFC joj je nakon toga ponudio potencijalno lakši ispit, no Holm ga je odbila. Umjesto toga je prihvatila sučeliti se s Bethe Correiom.

“Nakon što ju ja pobijedim u subotu, biti će zanimljivo vidjeti kako će to djelovati na njenu karijeru. Ukoliko se ne postavi dobro, mogla bi se umiroviti puno ranije nego što je namjeravala, mogla bih je ja umiroviti. Iako ona tvrdi kako je psihički dobro i kako se odlično osjeća, znam da nije tako, budući da ima tri poraza u nizu”, i dalje je samouvjerena Brazilka.

Što se tiče Correie, nakon poraza od Rousey je doživjela i poraz od Raquel Pennington. Na UFC 203 se borila protiv Jessice Eye, gdje je došla do pobjede izuzetno kontroverznom podijeljenom odlukom, a ništa manje nije kontroverzna ni odluka iz njene posljednje borbe, one protiv Marion Reneau, koja je završila neodlučeno. No, Correia i dalje vjeruje kako je najbolja borkinja svijeta. Do sada nas u to nije ni približno uvjerila, no i dalje ima priliku promijeniti nam dojam. Već u subotu protiv “precijenjene” Holly Holm, bivše UFC prvakinje.

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI