Bermudez: Nigdje mi se ne žuri, bitno je skupljati pobjede

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2014 12:44h Autor:

Dennis Bermudez

Dennis Bermudez je UFC-ov borac u nizu od pet pobjeda, a za par dana slijedi mu novi ispit. Iako se očekivalo da bi mu UFC mogao namijeniti top 15 ime, njegov protivnik je još jedan mladi borac, Jimmy Hettes. Ipak, Bermudez tome ne obraća previše pažnje i kaže da će se uvijek boriti s onim koga mu UFC odredi.

Dennis Bermudez (12-3, 5-1 u UFC-u) je u sjajnom nizu. Nakon nesretnog poraza od Diega Brandaoa u finalu The Ultimate Fightera, u borbi u kojoj je dominirao, ovaj član perolake kategorije ipak nije mentalno pao, nego je nanizao pobjede nad pet UFC-ovih boraca, među kojima je bio i Matt Grice, s kojim je odradio ponajbolju borbu 2013. godine. Sada mu slijedi borba protiv fenomenalnog mladog jiu jitsu borca, Jimmy Hettesa.

"Ne smeta mi imati ovakav put, ne razmišljam o napadu na titulu. Dobro sam plaćen, radim ono što volim i boriti ću se s onim koga mi UFC da, nastaviti pobjeđivati te tako doći i do prave prilike", rekao je Bermudez, no onda ipak dodao nešto o ambicijama: "Pobjeda protiv Hettesa bi mi vjerojatno donijela Top 10 protivnika i situaciju gdje sam jednu ili dvije borbe od napada na titulu, no sve će ovisiti o još nekim stvarima, kako će se one odviti."

Bermudez također ima veliki respekt prema prvaku Jose Aldu, no vjeruje da ima i taktiku za savladati ga: "Gledao sam njegovu posljednju borbu i vidjeli smo nešto. Borci imaju previše respekta prema njegovim udarcima te se boje previše prilaziti, a "ulazak u njega" bi bio pravi način za pobjedu. Ja se ne bojim primiti udarac, udarali su me jaki borci i nisam padao te se ne bih bojao niti njega".

Dennis Bermudez, iako rijetko kada završava borbe, je uvijek atraktivan za gledati, zbog svog zanimljivog stila i hrabrosti, a nema sumnja da će tako biti i u subotu. Ono što bi moglo predstavljati problem je činjenica da je Hettes 10 od svih 11 pobjeda ostvario 'submissionom', a na isti način su došla sva tri Bermudezova poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI