Benson Henderson i Rustam Khabilov glavna borba UFC-ovog eventa u New Mexicu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.03.2014 21:22h Autor:

Rustam Khabilov

UFC je najavio svoj event koji će se po prvi puta održati u "meki" američkog MMA-a, Albuquerqueu u državi New Mexico. A glavna borba tog eventa, koji će bit iz serijala "Fight Night", je susret Bensona Hendersona i Rustama Khabilova.

UFC će u lipnju po prvi puta u svojoj povijesti održati event u New Mexicu, odnosno u gradu Albuquequeu, gdje se nalazi vjerojatno najkvalitetnija dvorana u svijetu borilačkih sportova, Jackson MMA, vođena od strane Grega Jacksona i Mike Winkeljohna.

Za sada je poznato da će se event održati 7. lipnja, a najavljena je tek jedna borba, no to je ona koja će predvoditi cijeli event. To je borba između bivšeg prvaka u lakoj kategoriji, Bensona Hendersona (20-3,7-1 u UFC-u) i Rustam Khabilova (17-1, 3-0 u UFC-u).

Benson Henderson je borac koji je vodeći na vječnoj ljestvici UFC-a po trajanju jedne borbe u prosjeku, a vjerojatno je i prvi po broju pobjeda kontroverznim odlukama, bilo ih je čak četiri, dva puta protiv Frankiea Edgara, jednom Gilberta Melendeza te ona posljednja protiv Josha Thomsona. Nakon što je u posljednih šest nastupa po tri puta nastupio u glavnoj borbi PPV eventa te tri puta u glavnoj borbi "on Fox" eventa, sada će po prvi put nastupiti na "Fight Nightu", najslabijoj seriji UFC-ovih evenata.

Rustam Khabilov, s druge strane, po drugi put u karijeri nastupiti će na "main cardu", i to odmah u glavnoj borbi. Ovaj dagestanski borac inače trenira u Jackson MMA timu i nastupiti će u gradu koji mu trenutno predstavlja drugi dom. Khabilov je trebao nastupiti 22. veljače protiv Rafaela Dos Anjosa, no zbog ozljede je morao otkazati tu borbu, a umjesto njega će se, protiv Dos Anjosa, samo s kasnijim datumom, boriti njegov sunarodnjak Khabib Nurmagomedov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI