Benson Henderson donio odluku: Vraćam se na eventu u Koreji i ostajem stalno u velteru!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2015 17:12h Autor:

Benson Henderson

Benson Henderson se oporavlja od ozljede koju je zadobio na treningu, a u međuvremenu je donio bitnu odluku oko svoje karijere. Nastavit će se boriti u velter kategoriji, gdje je u svojoj posljednjoj borbi savladao Brendona Thatcha.

Bivši svjetski prvak u lakoj kategoriji ima plan kako bi mogao biti opasan velteraš, unatoč visinskom hendikepu u usporedbi s većinom boraca koji nastupaju do 77 kilograma. Protiv Thatcha je slavio na račun iskustva i tehnike, ali za nešto više ipak će trebati prikazati nešto bolje nego tad, gdje je nakon tri runde vjerojatno gubio borbu.

"Plan je da pokušam hodati s između 82 i 84 kilograma i 5-6% tjelesne masnoće te da prije svega budem eksplozivan. Mislim kako ću mnogima otvoriti oči svojom idućom borbom do 77 kilograma. Ljudi će napokon vidjeti sve što mogu, odnosno za što sam sposoban", rekao je Bendo.

Benson je izjavio kako bi trebao biti spreman za Fight Night u Koreji, koji će se održati 28. studenog. Zanimljivo, iako je jučer izazvao za Michaela Johnsona za borbu na tom eventu, ova odluka dovodi do zaključka da od toga neće biti ništa, no i do pretpostavke da mu je možda ponuđena glavna borba, u velter kategoriji protiv Dong Hyun Kima.

"Trenutno ne mogu trenirati niti se boriti, jer mi doktori nisu dali dozvolu. Ozljeda se prvobitno nije činila teška, mislio sam da ću se vratiti već za mjesec dana, no ipak nije tako. Borit ću se čim doktori kažu da mogu", dodao je još na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI