Bendo ugušio Khabilova, suci pokrali Pearsona i poklonili Sanchezu pobjedu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.06.2014 09:54h Autor:

Khalibov VS Henderson (foto: MMA Fighting)

Albuquerque u Novom Meksiku u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu ugostio je posljednji UFC-ov event iz serije Fight Night pod rednim brojem 42 na kojem su se u glavnoj ulozi našli Benson Henderson i Rustam Khalibov.

Bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji tražio je svoju drugu pobjedu nakon što je u kolovozu prošle godine izgubio pojas u okršaju protiv Anthonyja Pettisa, a u oktogonu se ovog puta našao s rusko-dagestanskim borcem Rustamom Khalibovim.

Krenuo je Rustam vrlo dobro, čak je bolje otvorio meč od svog suparnika, ali kako je meč odmicao tako je Benson preuzimao kontrolu i bio sve konkretniji. Na početku četvrte runde odličnim aperkat udarcem uspio je srušiti Khalibova, a onda je njegov trenutak nepažnje iskoristio i uspio ga ugušiti, što je Bendu donijelo 21. pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri.

Diego Sanchez nakon UFC Fight Nighta 42 definitivno će biti etiketiran kao miljenik američkih MMA sudaca, naročito onih bodovnih pored oktogona. Ovaj borac već je i ranije slavio nekim dvojbenim sudačkim odlukama, a to se ponovilo i ovog puta. Ross Pearson bio je prema mnogima znatno uvjerljiviji tijekom tri runde koliko je trajao njihov meč, ali na kraju su suci podijeljenom odlukom ipak iznenadili sve i pobjedu dodijelili Sanchezu.

John Moraga stradao je tijekom druge runde, John Dodson koljenom mu je razbio nos te je borba nakon liječničke intervencije prekinut, a tehničkim nokautom slavio je i Rafael dos Anjos protiv Jasona Higha.

UFC Fight Night 42:

Benson Henderson def. Rustam Khabilov – Submission (RNC, R4, 1:16)
Diego Sanchez def. Ross Pearson – podijeljena sudačka odluka
John Dodson def. John Moraga – TKO (R2, 5:00)
Rafael dos Anjos def. Jason High – TKO (R2, 3:36)
Piotr Hallmann def. Yves Edwards – Submission (RNC, R3, 3:21)
Bryan Caraway def. Erik Perez – Submission (RNC, R2, 1:52)

Sergio Pettis def. Yaotzin Meza – jednoglasna sudačka odluka
Lance Benoist def. Bobby Voelker – jednoglasna sudačka odluka
Scott Jorgensen def. Danny Martinez – jednoglasna sudačka odluka
Jon Tuck def. Jake Lindsey – Submission (R3, 2:47)

Patrick Cummins def. Roger Narvaez – TKO (R2, 2:28)

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI