Benavidez dobio novog protivnika, pokušati će mu se revanširati Dustin Ortiz

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.12.2018 13:38h Autor:

Dustin Ortiz vs. Joseph Benavidez

Nakon što je Joseph Benavidez dobio svoje mjesto na prvog UFC eventu iduće godine, sada je dobio i protivnika. To neće biti prvobitno planirani Deveison Figueiredo nego Dustin Ortiz, protiv kojeg se Benavidez već ranije borio.

Benavidez je bio ugovor za UFC 233 event, gdje se trebao boriti protiv Deveison Figueireda. Nakon što je taj event otkazan, Benavidez je premješten na event koji se održava tjedan ranije, no već tada su rekli kako njegov prvobitno planirani protivnik ne ide s njim. Za Benavideza je odmah potvrđeno kako će biti službena rezerva glavne borbe eventa, one u kojoj Henry Cejudo brani titulu muha kategorije protiv TJ-a Dillashawa. No, nije bilo sigurno da će dobiti i borbu na istom eventu.

Sada se to ipak dogodilo i to izborom Dustina Ortiza. Protiv njega se Benavidez već borio u studenom 2014. godine, kada je u vrlo dinamičnoj borbi slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde. Ortiz je trenutno unutar niza od tri pobjede te se nalazi na osmom mjestu službene ljestvice muha kategorije. Ukupno je kao UFC borac ostvario osam pobjeda i pet poraza, a najveće pobjede su mu nad Rayem Borgom i Alexandre Pantojom.

Benavidez se nada doći do svoje treće prilike za napad na titulu muha kategorije, nakon što je ranije dva puta poražen od Demetriousa Johnsona. U svom rezimeu ima pobjedu nad trenutnim prvakom Henryem Cejudom, ali i drugi je po ukupno najviše pobjeda u povijesti UFC-ove muha kategorije. Ukoliko dođe do otkazivanja nekog od boraca iz glavne borbe, prilika bi mu se mogla ukazati već 19. siječnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI