Ben Saunders omoplatom ušao u povijest UFC-a! (GIF VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2014 10:11h Autor:

Ben Saunders

Osim pobjede Rafaela dos Anjosa nad Bensonom Hendersonom, UFC Fight Night 48 donio je još jedan poseban trenutak. Ben Saunders postao je prvi borac u povijesti UFC-a koji je do pobjede došao zahvatom pod nazivom "omoplata".

Protivnik Bena Saundersa bio je Chris Heatherly, a cijela priča okončana je omaplatom u prvoj rundi. Za ovaj je potez zaradio 50 tisuća dolara bonusa i na najbolji mogući način obilježio povratak u UFC.

"Doslovno mogu umrijeti sutra i ne bih ni za čime žalio i bio bih potpuno zadovoljan onime što sam napravio u životu. Osjećam olakšanje jer sam ispunio obećanje koje sam dao samom sebi i što sam ušao u povijest UFC-a. Ne mogu zamisliti bolji način kako dokazati da se nikad ne smije odustati i predati. Ispuniti svoje ciljeve i snove moguće je uz težak rad, predanost i upornost. Ova priča izgleda kao fantastika.", izjavio je Ben Saunders te  naglasio da mu je ovo najbolja večer u životu.

Saunders je na omjeru od 17 pobjeda i 6 poraza (5-3 UFC), a za UFC je nastupao do 2010. te se nakon toga borio pod okriljem Bellatora.

Omoplatom je do pobjede svojedobno došao i Shane del Rosario koji je preminuo krajem 2013. On je ovim zahvatom bio uspješniji od Brandona Casha, ali to je bilo dok se borio u Strikeforceu 2009.

Pogledajte kako je izgledala ova prekrasna poluga na ruci, koja je došla nakon sjajne tranzicije iz trokuta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI