Ben Rothwell ugovorio prvu UFC borbu nakon suspenzije

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.01.2019 11:33h Autor:

Ben Rothwell (Facebook)

Suspenzija Bena Rothwella je pred istekom, nakon čega bi se ovaj popularni teškaš trebao vratiti u kavez. Naime, pojavile su se informacije kako već ima ugovorenu borbu, odnosno da ga u ožujku čeka okršaj s Blagoiem Ivanovim.

Informacije su se prvobitno pojavile od strane bugarskih medija bliskih Ivanovu, a nakon toga su ih prenijeli i neki relevantni svjetski MMA portali. To bi značilo kako bi one trebale biti točne te da će se Bugar boriti protiv sjajnog iskusnog Amerikanca.

Event na kojem će se boriti još uvijek nije poznat, jedino da je to jedan od programa koji će se održati u ožujku. UFC 235 vjerojatno možemo eliminirati iz te priče te se nekako najrealnije čini londonski event, koji je na rasporedu 16. ožujka. UFC inače organizira čak pet manifestacija u tom mjesecu, a za one posljednja dva vikenda još nisu niti objavili mjesto održavanja.

37-godišnjem Rothwellu (36-10, 6-4 UFC) bi to trebala biti prva borba nakon gotovo tri godine. Posljednji put je nastupio na zagrebačkom Fight Nightu, gdje je poražen od Juniora Dos Santosa, sudačkom odlukom nakon pet rundi. Time je prekinut njegov niz od četiri pobjede (Vera, Overeem, Mitrione, Barnett), koji ga je doveo do statusa potencijalnog teškaškog izazivača. Nakon tog poraza uslijedio mu je oporavak od ozljede te je za početak 2017. ugovorio borbu protiv Fabricia Werduma. Ipak, dogodio mu se pad na doping testu i dvogodišnja suspenzija USADA-e, koja mu završava 6. veljače.

Ivanov (16-2, 0-1 UFC) ima gotovo istu sudbinu svoje posljednje borbe kao i Rothwell. U UFC je došao uz pompozne najave te je odmah ugovoren protiv Juniora Dos Santosa. Ipak, brazilski šampion riješio ga je na potpuno isti način kao Rothwella, fenomenalnim kretanjem, nadmoćnom kondicijom i još boljim boksom je punih 25 minuta skupljao bodove za čistu sudačku odluku. Ovom borcu nevjerojatne životne priče to je bio tek drugi poraz u karijeri.

Čim se pojavi službena informacija o mjestu i datumu održavanja ove borbe, biti ćete putem našeg portala obaviješteni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI