Ben Askren želi u UFC i to ne skriva, mirovina je bila tek strateški potez!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.11.2017 11:27h Autor:

Ilustracija (BJPenn)

Legendarni Bellatorov prvak koji posljednjih godina žari i pali azijskim One Championshipom, Ben Askren, je proteklog vikenda završio svoju profesionalnu borilačku karijeru na briljantan način. Tako što je u prvoj minuti tehničkim nokautom savladao japansku legendu, Shinyu Aokija na ONE FC 65 eventu.

No, je li se radilo o pravom kraju karijere ili tek o strateškom potezu kako bi se dokopao UFC-a i zaradio najveći novac u karijeri? Ostaje za vidjeti i doživjeti.

Naime, čak i prije nego što je Askren odradio posljednji meč, MMA analitičari su sumnjali da će ovo biti kraj za 33-godišnjeg neporaženog borca kojeg mnogi smatraju ponajboljim velterašem izvan UFC-a. S 18 pobjeda u 19 nastupa (1 No Contest) Askren je poput Justina Gaethjea (dok je bio izvan UFC-a), jedan od rijetkih istinski kvalitetnih svjetskih top boraca boraca izvan dvije velike promocije – UFC i Bellator. Iako je zasigurno u One Championshipu zarađivao velik novac, to su bile mrvice u odnosu na ono što bi mogao uzeti jednim uspješnim PPV eventom u UFC-u.

Nije trebalo dugo vremena proći da Askren pokaže svoje prave namjere. Naime, odmah po “završetku karijere” poslao je Twitter poruku Georges St. Pierreu, UFC-om prvaku u srednjoj kategoriji. Nije teško pretpostaviti o čemu se radi u ovom “tvitu”.

“Georges St. Pierre, kakvo je proljetno vrijeme u Montrealu? Čujem da se radi o lijepom razdoblju za testiranje tvojih istinskih kvaliteta kao borca slobodnim stilom?”, napisao je neporaženi Askren.

Problem za dolazak u UFC bi mogao predstavljati stalan sukob s elitnom promocijom u kojem je Askren bio dok je nastupao za Bellator i One Championship. Naime, ovaj glasni protagonist većih prava boraca je često kritizirao UFC i ulazio u sukob s njegovim čelnicima. Pa je tako Dana White u jednoj situaciju ustvrdio “kako je Askren apsolutni moron”, a Askren je u jednoj drugoj situaciji izjavio da je “Dana White obični lažljivac koji širi neistine o njemu”.

Hoće li dvije strane “zakopati ratnu sjekiru” i dogovoriti suradnju, tek je za vidjeti. Znamo za mnoge slučajeve u kojima je Dana White ulazio u žestoke sukobe, pa čak i medijske ratove s nekima od boraca, a kasnije su oni postali zaštitna lica kompanije.

Pa je tako bivši prvak Josh Barnett dok je bio izvan UFC-a ponudio predsjedniku UFC-a Dani Whiteu “da mu se popiša u usta”, da bi nešto kasnije potpisao za UFC te je putovao po svijetu u ulozi UFC-ovog amasadora.

Novac je ipak ispred obraza kada govorimo o biznisu, a Ben Askren bi mogao biti velik biznis!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI