Ben Askren korak do potpisa za UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 11:43h Autor:

Ben Askren

Čini se kako bi se moglo dogoditi nešto donedavno teško moguće, odnosno kako bi Ben Askren trebao postati dio UFC-a. Sam je otkrio kako su šanse da se to ostvari 98%, a do dobrih informacija došao je i Ariel Helwani.

34-godišnji Ben Askren (18-0) već je gotovo godinu dana u borilačkoj mirovini. U nju je otišao nakon svog oproštajnog ONE FC meča, u kojem je bio bolji od legendarnog Shinye Aokija. U ONE FC jednostavno nije imao konkurencije te je otkrio kako se spreman vratiti tek ukoliko dobije priliku nadmetati se s najboljim borcima svijeta. Ukratko, tu se mislilo na UFC.

Što se tiče UFC-a, njihovo eventualno angažiranje Askrena najviše je blokirao odnos samog borca i predsjednika UFC-a, Dane Whitea. 2011. godine, dok je Askren još uvijek bio Bellatorov prvak velter kategorije, White je u javnost izašao s niti malo lijepim komentarima na Askrenov način borbe, nakon čega je krenulo sada već dugogodišnje prepucavanja njih dvojice preko medija. Ipak, još pred kraj Askrenovog ONE FC staža, ono je s Whiteove strane u potpunosti prestalo. Činjenica da je Askren u međuvremenu postao atraktivniji borac, koji završava svoje borbe, vjerojatno je imala utjecaja u tome. Nedugo nakon toga je s negativnim je komentirima prestao Askren i počele su se pojavljivati insinuacije kako je možda došlo do smirivanja strasti.

Fanovi su se tako počeli nadati da će “Funky” ipak pristupiti UFC-u, a u posljednje vrijeme se sve glasnije govori i o njihovim pregovorima. Tako je jedan fan Askrena na Twitteru pitao može li u postotku odrediti kolike su mu šanse za dolazak u UFC, da bi ovaj odgovorio kako je to 98%. Prema tome, ukoliko je Askren uistinu ozbiljan, mogli bi preostajati samo detalji do njegovog potpisa za elitnu svjetsku borilačku promociju.

Da se nešto ozbiljno “kuha”, potvrdio je i Ariel Helwani. On je, također putem Twittera, izjavio kako je došao do informacija da su se povukli neki obećavajući potezi oko Askrenovog angažiranja od strane UFC-a, no da još uvijek ništa nije finalizirano po tom pitanju.

Askren je inače velteraš, no posljednje borbe odradio je to 84 kilograma težine, nakon što je ONE FC podigao granice svih svojih kategorija. Za očekivati je kako bi i u UFC-u mogao raditi borbe do 77 kilograma, no trenutno se vjerojatno ne može očekivati njegov eventualni napad na naslov prvaka. Naime, Tyron Woodley njegov je jako dobar prijatelj i timski kolega pa nismo sigurno bi li njih dvojica pristali na međusobnu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI