Bellator se priprema za razgovore s Mousasiem i Jacareom

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2017 21:03h Autor:

Gegard Mousasi/ Photo: Igor Mićić

Uz blagoslov svojih vlasnika iz tvrtke Viacom, Bellator bi uskoro mogao krenuti po dva velika imena s UFC-ovog rostera. Naime, spremni su krenuli u pregovore s Gegardom Mousasiem i Jacareom Souzom ukoliko dođe do te mogućnosti.

Gegard Mousasi je protiv Chrisa Weidmana odradio svoju posljednju borbu na trenutno važećem UFC ugovoru, a već prije nje je rekao kako želi ostati u UFC-u, no da isto tako želi i poboljšanje financijskih uvjeta. Dana White je također rekao da ga želi ostaviti, no oko ovog drugog dijela neće biti lako. Naime, smatra da Mousasi svojim imenom ne prodaje ulaznice i prijenose koji bi mu tako nešto podržali.

S druge strane, Jacare Souza ispred sebe ima borbu protiv Roberta Whittakera, koja će mu biti posljednja na ugovoru, a kod njega je situacija malo drugačija. Njegov najveći problem je konstantno izbjegavanja davanja mu borbe za naslov prvaka, za koju odavno vjeruje da ju je zaslužio. On je također izjavio da, ukoliko savlada Whittakera, ne prihvaća ništa drugo osim borbe za titulu i to bi mu sigurno bio glavni uvjet kod pregovaranja oko novog ugovora.

No, kako saznajemo, Bellator se već priprema uskočiti u priču, ukoliko borci ne uspiju dogovoriti uvjete. Naime, UFC u svojim ugovorima ima klauzulu da, nakon što borcu istekne ugovor, imaju ekskluzivno pravo pregovora u trajanju od tri mjeseca. Dakle, tijekom tog razdoblja niti jedna druga promocija ne smije stupiti u službeni kontakt s tim borcima, odnosno isporučiti im službenu ponudu.

“Upravo sam razgovarao s predsjednikom Bellatora, Scottom Cokerom, koji mi je rekao kako će razgovarati s Gegardom Mousasijem i Jacare Souzom, ukoliko oni postanu slobodni borci”, na Twitteru je obavijestio novinar MMA Junkie portala, Chakmathar Sandhu.

Coker je već bio šef ovoj dvojici boraca i to u Strikeforceu, gdje su obojica nosili pojaseve prvaka tada druge najjače svjetske promocije. Mousasi je bio prvak poluteške kategorije i to do samog prestanka postojanja promocije, dok je Jacare Souza bio prvak srednje kategorije dok ga nije savladao Luke Rockhold. Obojica su pristupila UFC-u nakon što je Strikeforce kupljen s njihove strane. Tko zna, ukoliko im UFC ne ponudi ono što žele, možda se vrate starom šefu. Viacom je već rekao da ne namjeravaju štedjeti prilikom pojačavanja promocije kojoj su vlasnici.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI