Bellator objavio parove velteraškog turnira i on izgleda spektakularno!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.08.2018 19:45h Autor:

Douglas Lima, Rory MacDonald i Paul Daley

Kao što je ranije bilo najavljeno da će učiniti, Bellator je objavio parove velikog velteraškog Grand Prix turnira, koji bi se trebao prema najavama startati već ove jeseni.

U turniru sudjeluje 10 najboljih velteraša u promociji, gdje će dvojica zapravo biti sudionici rezervne borbe, a u pitanju je svakako najkvalitetnija Bellatorova divizija, gdje bi veći dio ovih boraca bio sigurno rangiran u Top 15 UFC-a. Zbog toga ne treba čuditi da druga najbolje svjetska promocija ulazi u taj projekt, posebno ako znamo da je teškaški turnir doživio popriličan uspjeh, unatoč tome što se sve podosta odužilo.

Već u prvoj borbi trebala bi se razriješiti jedna trilogija dva bivša prvaka, odnosno Douglas Lima boriti će se protiv Andreya Koreshkova. Kada su se prvi puta sastali, Koreshkov je slavio odlukom nakon pet rundi, oduzevši titulu prvaka, dok je Lima u revanšu slavio nokautom vrativši ju sebi. Kasnije je i on titulu izgubio od Rorya MacDonalda. U njihovom dijelu ždrijeba je i “bitka za Britaniju”, odnosno borba koju Bellator već dugo kuha. Boriti će se Paul Daley i Michael “Venom” Page, koji je ulaskom u ovaj turnir napokon došao i do borbe ili borbi protiv adekvatnih imena, a to je ono što fanovi već dulje vremena čekaju.

Drugi dio ždrijeba donosi borbi bivšeg američkog hrvačkog prvaka Eda Rutha, neporaženog borca koji je sve nastupe do sada odradio u Bellatoru, a njemu će se suprotstaviti Neiman Gracie, trenutno najuspješniji član te poznate borilačke obitelji. 29-godišnji Gracie je također neporažen, a do sedam od osam pobjeda došao je prekidom. U ovom dijelu ždrijeba nalazi se i prvak, Rory MacDonald, koji u turnir unosi svoj pojas kao glavni ulog. Njega čeka borba protiv nekadašnjeg drugog velteraša svijeta, ali i danas vrlo opasnog borca, Jona Fitcha. Ova borba održati će se zadnja od svih u prvom krugu, budući da MacDonald 22. rujna napada titulu srednje kategorije u borbi protiv Gegarda Mousasija.

Svaka borba turnira ugovore je na pet rundi po pet minuta, za razliku od teškaškog turnira, gdje su u pitanju tri runde.

Rezervna borba turnira ona je između Lorenza Larkina i Yaroslava Amasova, Rusa sjajnog skora 20-0. Uskoro bi se trebalo saznati više detalje o tome kada će se koja borba održati i na kojim eventima. Sve u svemu, za prvu vijest, ovo izgleda fantastično!

Bellator Grand Prix velter kategorije – Parovi prvog kruga

Andrey Koreshkov vs. Douglas Lima
Paul Daley vs. Michael Page
Neiman Gracie vs. Ed Ruth
Rory MacDonald vs. Jon Fitch

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI