Bellator 192: Lima i MacDonald točni na vagi, Rampage 14 kilograma teži od Sonnena (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2018 21:14h Autor:

MacDonald, Lima, Sonnen i Jackson

I u Bellatoru je odrađeno službeno vaganje za njihov veliki sutrašnji event koji donosi možda i najveću borbu u povijesti te promocije. Nažalost, samo u sportskom smislu, budući da su iz marketinških razloga u glavnu borbu promovirani Chael Sonnen i Rampage Jackson, koji je imao 14 kilograma više od njega.

Prvak velter kategorije Douglas Lima bio je 400 grama ispod granice od 77 kilograma, a tek 100 grama teži od njega bio je izazivač i zapravo veliki favorit ove borbe, Rory MacDonald. Gledajući koliko njih dvojica vrijede na nekom zamišljenom svjetskom rankingu ove kategorije, ova borba je nevjerojatno velika i nećemo pogriješiti ako bi smo rekli kako je kvalitetom najbolja borba u povijesti ove promocije.

No, to joj nije bilo dovoljno da bude glavna borba ovog eventa. Zapravo, bila je do prije tjedan dana, kada su na to mjesto prebačeni Chael Sonnen i Quinton “Rampage” Jackson, ujedno sudionici prve borbe Bellatorovog Grand Prixa. Promocija je odjednom sve marketinške resurse prebacila na njih pa ne čudi da im je dala i glavnu borbu. A što se tiče toga kako su izgledali na vaganju, nećemo pogriješiti ako kažemo da je ovo uistinu duel veterana.  Što se tiče njihovih težina, Sonnen je bio na nešto preko 100 kilograma, dok je Jackson izvagao čak 114.5 kg.

Osim spomenute četvorice, ovaj Bellatorov event donosi još nekoliko zanimljivih imena, prije svega bivšeg prvaka Michaela Chandlera te Aarona Pica. Svi oni uspješno su odradili svoje vaganje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI