Bellator 126: Halsey ekspresno završio Šlemenka i postao novi prvak (GIF VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.09.2014 11:41h Autor:

Brandon Halsey

Srušena je još jedna dominacija u svijetu slobodne borbe. Aleksander Šlemenko više nije Bellatorov prvak u srednjoj kategoriji. Veliko iznenađenje priredio je Brandon Halsey, ugušivši Rusa nakon samo 35 sekundi te postavši novi prvak druge najjače organizacije svijeta.

Aleksander Šlemenko se vjerojatno još nije oporavio od poraza od Tita Ortiza, a posljedice toga su izuzetno vidljive. Do sad uvjerljivi prvak, koji se bez većih poteškoća obračunavao s najboljim borcima u organizaciji, poražen je za samo 35 sekundi, što je jedno od najbržih gubljenja pojasa u povijesti slobodne borbe, barem što se tiče elitnih organizacija.

Bivši NCAA All American hrvač, Brandon Halsey, napao je Šlemenka od prve minute te iskoristio nespremnost ruskog borca na takvu borbu. Odmah mu je uhvatio leđa, a nakon što su pali na pod, gušenje je postalo još čvršće. Prvak nije htio tapkati, no brzo je ostao bez svijesti i sudac je prekinuo borbu, a Halsey je postao novi prvak. Ovaj borac je inače neporažen u dosadašnjoj karijeri i trenutni skor mu iznosi 8-0.

Nakon što je Patricio Freire, početkom mjeseca, postao Bellatorov prvak u perolakoj kategoriji, njegov stariji brat Patricky, koji se bori u lakoj, nije uspio doći korak bliže napadu na pojas. On je u finalu turnira, koji donosi novog izazivača, poražen od poljskog borca Marcina Helda. Held je tako došao do devete pobjede u posljednjih deset borbi u organizaciji te će se boriti za naslov prvaka krajem ove godine.

Novu prepreke je uspješno apsolvirao i talentirani Bubba Jenkins, jedan od najvećih potencijala unutar ove organizacije. On je sudačkom odlukom savladao Thiaga Mellera i došao do četvrte pobjede u nizu, a izuzetno efektnu završnicu odradio je Mike Richman, koji je u prvoj rundi nokautirao Eda Westa, fantastičnom kombinacijom desnog krošea i lijevog direkta.

Uvodne borbe nisu donijele neka poznata imena, no gledatelji su moglo vidjeti nekoliko izuzetno zanimljivih borbi, uključujući i neke atraktivne završnice. Tako je LaRue Burley fantastično odgovorio na agresiju svog protivnika, uhvativši ga u giljotinu iz koje mu nije bilo spasa, a prekrasno plasiran aperkat pogodio je Derek Campos, koji je njime nokautirao bivšeg UFC borca, i povratnika u Bellator, Estevana Payana.

Bellator 126 – rezultati:

Brandon Halsey def. Alexander Shlemenko – SUB (R1, 0:35)
Marcin Held def. Patricky Freire – jednoglasna odluka sudaca
Bubba Jenkins def. Thiago Meller – jednoglasna odluka sudaca
Mike Richman def. Ed West – KO (R1, 2:44)

LaRue Burley def. Raymond Pina – SUB
Clifford Starks def. Kobe Ortiz – SUB
Nick Rossborough def. Ryan Martinez – TKO
Joe Taimanglo def. Michael Parker – odluka
Dan Charles def. Stuart Austin – KO 
Derek Campos def. Estevan Payan – KO 
Brandon Girtz def. Benny Madrid – TKO

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI