Belfort: Pauza mi je dobro došla, dodatno sam napredovao

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.10.2014 19:06h Autor:

Vitor Belfort

Vitor Belfort nije nastupio od studenog prošle godine, no smatra kako mu je ovo vrijeme poslužilo da postane još bolji nego što je bio. Kaže da će svi biti iznenađeni njegovim napretkom, kad napokon uđe u kavez protiv Chrisa Weidmana.

2014. će biti godina bez nastupa Vitora Belforta (24-10, 13-6 u UFC-u) unutar UFC organizacije. To je postalo jasno nakon što je njegova borba protiv Chrisa Weidmana odgođena za početak iduće godine. No, Brazilac ne vidi ništa loše u tome, naprotiv:

"Činjenica da se nisam borio u 2014. godini će mi samo dodatno pomoći oko toga da moji protivnici budu iznenađeni mojim nastupom. Imao sam vremena da promislim o svemu, da se prilagodim situaciji te da još dodatno napredujem. Nisam imao borbu, ali cijelo vrijeme sam trenirao u Blackzilliansima i bio spreman na osvajanje treće UFC titule u tri različite kategorije."

Ova zadnja izjava zapravo nije u potpunosti točna. Belfort je postao UFC prvak u poluteškoj kategoriji, kad je 2004. savladao Randya Couturea, a njegov prvi naslov bio je na UFC 12 turniru u teškoj kategoriji, no službeni pojasevi tad još nisu bili uvedeni te je zapravo Belfort bivši prvak u poluteškoj te pobjednik turnira u teškoj kategoriji (na kojem ipak nije bilo poznatih borilačkih imena).

"Ova godina je bila puno odgoda i preokreta, no na sve gledam pozitivno, jer sam imao priliku postati još snažniji i pripremiti se za buduće izazove. Očekivao sam da se borim i osvojim titulu, no uvjeren sam da se sve događa s razlogom. Intenzivno treniram, no to je dio mog stila života. Ostati ću u potpunosti fokusiran, raditi na sebi i čekati taj dan, kad ću osvojiti tu titulu prvaka", dodao je.

Belfort je do prilike za titulu došao s tri nokaut pobjede u 2013. godini, protiv Lukea Rockholda, Michaela Bispinga i Dana Hendersona, no mnogi još uvijek te pobjede u potpunosti ne priznaju, pošto je Belfort tad imao dozvolu za korištenje TRT terapije, koja mu je vrijedila u Brazilu, gdje su sve tri borbe održane.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI