Belfort nije donio konačnu odluku o umirovljenju: Sigurno je da napuštam UFC, ali…

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2017 20:33h Autor:

Vitor Belfort/ Photo: Igor Mićić

Iako je UFC 212 borba protiv Natea Marquardta najavljena kao posljednja borba u karijeri Vitora Belforta, brazilska MMA legenda ipak još nije u potpunosti odlučila zatvoriti knjigu svoje karijere. Potvrdio je kako je jedino sigurno da nakon te borbe napušta UFC.

40-godišnji Belfort već neko vrijeme nije na razini koja mu je donijela nadimak “The Phenom” i vrlo je smisleno i pametno izgledala odluka da nakon svoje iduće borbe ode u borilačku mirovinu. To je službeno i najavio, no kako se taj nastup bliži, odluka više nije toliko čvrsta.

“Napuštam UFC, no nastaviti ću se natjecati. Borba je moja strast, to je moj život. Velika je šteta da MMA još uvijek nije postao ozbiljan sport, ali možda ja mogu nešto pomoći i napraviti nešto po tom pitanju”, rekao je Belfort za jedan medij u njegovom rodnom Brazilu.

On je već ranije UFC-u predložio osnivanje divizije u kojoj bi nastupali stariji borci, tzv. “Ligu legendi”. Ipak, iz promocije tako nešto nisu niti komentirali, odnosno Belfortova ideja se neće ostvariti, barem ne u najboljoj svjetskoj promociji. U sportu bi ipak volio ostati, unatoč tome što mu se ne sviđa kako izgleda današnji MMA na najvišem svjetskom nivou.

“Danas je borac više glumac nego što je sportaš. UFC je postao show, to je sve dalje od sporta. Tužno mi je gledati nove borce kako se ponašaju, kako im je bitnije biti pod svjetlima reflektora, nego ostvarivati pobjede u kavezu. Današnjim borcima je bitnije imati nešto nego biti netko”, završio je Belfort.

Vitorova iduća borba održava se za 12 dana na UFC 212. Tada će se od UFC-a oprostiti kroz borbu protiv još jedne legenda, Natea Marquardta. Nakon toga su mu opcije otvorene. Tko zna, možda ga je na nastavak karijere motivirala situacija s njegovim sunarodnjakom Antoniom Silvom, kojem je u Rusiji dozvoljen povratak na TRT terapiju. A svi znamo kako je “TRT Belfort” izgledao 2013. godine…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI