Belfort ne može bez TRT-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2014 10:32h Autor:

Vitor Belfort

Iako je prije par dana menadžer Vitora Belforta izjavio da Brazilac u meču za naslov prvaka s Chrisom Weidmanom neće tražiti dozvolu za testosteronsku terapiju stigle su nove informacije. I to od samog Belforta.

Mnogi će uspjehe i pobjede koje je ostvario Belfort pripisati upravo TRT-u, ali Belfort sve želi uvjeriti da mu je terapija neophodna zbog zdravlja. Zbog toga će tražiti dozvolu da je koristi u dvoboju s Weidmanom. Hoće li je i dobiti veliko je pitanje. Belfort je zbog korištenja TRT pao na doping testu 2006. nakon borbe s Danom Hendersonom. Zbog toga je bio kažnjen devet mjeseci. No, priča o TRT-u i dalje traje.

Svoje posljednje borbe Belfort odrađuje u Brazilu, ali meč s Weidmanom će se održati u Las Vegasu gdje upotreba TRT-a nije dozvoljena. U Las Vegasu se Belfort posljednji put borio u veljači 2011. protiv Andersona Silve u borbi za naslov prvaka u srednjoj kategoriji. Tada nije tražio dozvolu za terapiju, a borbu je izgubio. Od tada ima omjer od sedam pobjeda i jednog poraza kojeg je doživio u borbi za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji protiv Jona Jonesa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI