Belfort: Mnogi varaju, neka i moje protivnike testiraju

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2014 09:40h Autor:

Vitor Belfort

Borba između Chrisa Weidmana i Vitora Belforta održat će se 24. svibnja u Las Vegasu, ali i dalje je glavna tema hoće li Phenomu biti dozvoljena testosteronska terapija.

Mnogi su poklonici UFC-a protivnici takve ideje i mnogi sumnjaju da je upravo ona razlog njegovih posljednjih sjajnih izvedbi u Oktogonu. Uz sve to nadovezuje se i činjenica da je u prošlosti pao na doping testu. Zbog toga su njegovi današnji nastupi pod velikim povećalom. Belfort je pod udarom javnosti i upravo zbog toga pomalo je nervozan te ne shvaća brojne kritičare. No, glavno je pitanje i dalje tu. Hoće li mu Sportska komisija Nevade dozvoliti TRT?

"Vjerujem da ću dobiti dozvolu. To je moja terapija i moje liječenje. UFC i doktori rade na tome da sve prođe kako treba. Ne vjerujem da će biti nekih problema. Radi se o zdravstvenom pitanju.", rekao je Belfort za Globo.

"Veliki su problem ljudi koji to općenito iskorištavaju. Neki to koriste da bi varali. Jedini sam koji prolazi rigorozne testove svakih 15 dana, a to je i Dana White rekao. Kad UFC ne radi testove ja ih sam radim. To je moja terapija i dobro je imati čistu savjest te znati da igraš pošteno."

Najviše kritika dolazi od Belfortovih protivnika, a protiv TRT-a je i Chris Weidman. Sve to još više ljuti Brazilca.

"Od UFC-a ću tražiti samo jedno. Svi koji se sa mnom bore stalno se žale. Zašto se oni ne testiraju tijekom priprema? Ja sam taj koji mora vaditi krv, a oni ne moraju. Oni daju urin. Neka svi s kojima se borim obavljaju testiranja pa da vidimo koriste li nešto nedozvoljeno. Znamo da mnogi varaju. Ja ću se testirati, ali oni neće.", rekao je Belfort.

U svakom slučaju priča se nastavlja, a Belfort se počeo osjećati kao žrtva. Ne treba sumnjati da će do UFC-a 173 ova priča imati još svojih nastavaka…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI