Belfort: Gdje je bio Weidman kad sam prije 19 godina postao prvak?

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2015 09:58h Autor:

Vitor Belfort

Vitor Belfort ovog će vikenda napasti naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji koji u ovom trenutku drži Chris Weidman. Ujedno će mu to biti prva borba nakon studenog 2013. kad je nokautirao Dana Hendersona.

Belfort će na UFC-u 187 krenuti u četvrtu borbu za naslov u svojoj karijeri. Ovaj je 38-godišnji Brazilac bio UFC prvak u poluteškoj kategoriji, a još tamo 1997. osvojio je i turnir teškaša na UFC-u 12. Iza njega je ogromno iskustvo i omjer od 24 pobjede i 10 poraza.

"Ovo je najbolji trenutak u mojem životu. Koliko će boraca moći ostaviti takvo naslijeđe kao ja? Bio sam prvak prije 19 godina.Tada sam imao dvije borbe u jednoj večeri. Borili smo se bez rukavica i sport je bio potpuno drugačiji. S 19 godina sam došao i pobijedio. Postao sma najmlađi UFC prvak. Istina, tada je druga organizacija bila vlasnik, ali ne možete poreći činjenicu da sam bio najmlađi prvak. Osvojio sam to. Osvojio sam naslov u poluteškoj kategoriji i sada dolazim po naslov u srednjoj kategoriji. Koliko je bio star Weidman prije 19 godina.", izjavio je Belfort.

UFC 187 možete uživo pratiti u noći sa subote na nedjelju 24. svibnja u 4 sata ujutro.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI