Belfort fantastičnim high kickom nokautirao Bispinga i izazvao Jonesa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2013 08:39h Autor:

Bisping VS Belfort

UFC u Sao Paulu nakon tjedana i tjedana prepucavanja u medijima, koje je doduše predvodio Michael Bisping, napokon smo dočekali veliki kršaj Vitora Belforta protiv Michaela Bispinga. Glavni meč večeri bio je, kao i inače, dogovoren na pet rundi po pet minuta, ali sve je bilo gotovo već početkom druge runde i Bispingu je propala prilika da dođe do okršaja protiv Andersona Silve.

Mečevi u glavnom dijelu eventa bili su prilično dobro upareni, zaista je teško bilo prognozirati pobjednike, no kad su se borci našli u oktogonu situacija je bila ipak nešto drukčija te je samo jedan okršaj otišao do kraja i na sudačku odluku.

Vitor Belfort izgledao je prilično nabrijan tijekom službenog vaganja, a mnogi su dodali da dugo vremena nisu već vidjeli Belforta u tako odličnom izdanju. Očito mu je ovaj meč mnogo značio i pripremio se sjajno, a sav taj njegov trud ipak nije bio uzaludan.

Bisping je krenuo nešto aktivnije na početku borbe, napao je Brazilca s nekoliko udaraca, a to je i nastavljao raditi, dok je Belfort i dalje bio prilično strpljiv te samo povremeno napao Bispinga nogom. Može se reći da je prva runda na sudačkim listama pripala Michaelu koji je bio prilično aktivniji, no u samoj završnici prve runde umalo se našao na podu kad je Vitor pogodio high kickom, no ipak ga Belfort tom prilikom nije stigao završiti.

Michael je planirao i drugu rundu odraditi sa sličnom taktikom, no sve mu je to propalo kada je nakon jedne minute borbe primio čisti lijevi high kick koji ga je srušio na pod, a tamo ga je Belfort još malo dokrajčio udarcima prije nego što je uletio sudac i prekinuo borbu, a onda je veliko slavlje Vitora moglo započeti.

Koliko je Vitor bio nabrijan  potvrđuje i činjenica da je nakon borbe pozvao Danu Whitea da Chaela Sonnena makne iz borbe protiv Jona Jonesa i ubaci njega!

Sunaslovna borba večeri bila je zaista fantastična. C.B. Dollaway i Daniel Sarafian odradili su svih 15 minuta i stavili na velike muke suce koji su ipak Dollawayja nagradili podijeljenom odlukom velikom pobjedom. Daniel je bio fantastičan u prvoj rundi, konstantno je napadao svog protivnika, a u nekoliko je navrata bio i prilično blizu toga da ga nokautira. No, CB je nekako uspio preživjeti sve te napade i napokon se probuditi u drugoj rundi.

Čini se da se Sarafian prilično ispuhao i umorio tijekom prvih pet minuta, pa je CB imao puno više prostora za svoju akciju, što je i iskoristio. No, Brazilac se čak malo i previše opustio, pa ga je Sarafian skoro nokautirao aperkatom, a samo ga je zvono spasilo od poraza. Posljednja runda najvećim je dijelom provedena u parteru, zaista je svatko imao svoje priliku, a posljednje sekunde proveli su na nogama. Suci su na kraju pobjedu dali Dollawayju što je izazvalo veliko negodovanje među domaćom publikom koja je pružala potporu svom borcu.

Gabriel Gonzaga, kojeg svi pamet po strašnom nokautu Mirka Filipovića, odlučio se u meču protiv Bena Rothwella što više vremena provoditi u parteru gdje je očito smatrao da je dominantniji i ima veću šansu za stići do pobjede. U nekoliko je navrata i uspio provesti svoj plan, ali prva runda poprilično ga je izmorila i bio je vidno umoran nakon pet minuta. U prvoj minuti druge runde Gonzaga je s nekoliko ručnih udaraca poprilično uzdrmao Bena te ga hvata u stojeću giljotinu, nakon toga padaju na pod i Rothwell se više nije uspio izvući.

Meč između Khabiba Nurmagomedova i Thiaga Tavaresa bio je najkraći od svih. Iako je Thiago imao ogromnu navijačku podršku, to mu nije previše pomoglo te je vrlo brzo bio nokautiran. Nakon jednog vrlo pametnog poteza  Khabiba kojim je dobrano prevario svog protivnika, našli su se na podu, a onda je Nurmagomedov udarao svim mogućim oružjem sve dok suca nije natjerao na reakciju čime je  stigao do svoje sjajne 19. pobjede u jednako toliko mečeva. Khabib je nakon meča otkrio da idućeg želi Natea Diaza!

Ildemar Alcantara oduševio je u drugoj borbi večeri svojom polugom na koljenu kojom je svladao Wagnera Pradu, a treba spomenuti i meč između Yurija Alcantare i Pedra Nobrea koji je prekinuti sredinom prve runde zbog toga što je Pedro udario svog protivnika u potiljak, iako je to demantirao, te pobjednika u tom slučaju nije bilo.

Vitor Belfort def. Michael Bisping – TKO (2R, 1:27)
C.B. Dollaway def. Daniel Sarafian – podijeljena sudačka odluka
Gabriel Gonzaga def. Ben Rothwell – zahvat (giljotina gušenje, 2R, 1:01)
Khabib Nurmagomedov def. Thiago Tavares – TKO (udarci, 1R, 1:55)

Godofredo Pepey Castro def. Milton Vieira – podijeljena sudačka odluka
Ronny Markes def. Andrew Craig – jednoglasna sudačka odluka
Nik Lentz def. Diego Nunes – jednoglasna sudačka odluka
Edson Barboza def. Lucas Martins – TKO (udarci, 1R, 2:38)
Ildemar Alcantara def. Wagner Prado – zuhvat (poluga na koljenu, 2R, 2:39)
Yuri Alcantara vs. Pedro Nobre – bez ishoda
Francisco Trinaldo def. CJ Keith – zahvat (poluga na ruci, 2R, 1:50)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI