Bektić o porazu protiv Elkinsa: To što se dogodilo donijelo mi je jako puno dobrih stvari

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.01.2018 20:30h Autor:

Mirsad Bektić

Mirsad Bektić vraća se večeras u UFC-ov kavez po prvi put nakon nevjerojatnog poraza od Darrena Elkinsa, iz ožujka prošle godine. I namjerava prezentirati što je iz njega naučio, a kaže kako mu je to sve na kraju donijelo samo dobre stvari.

Bio je to najvažniji ispit Mirsadove karijere do tog trenutka. Ispred sebe je imao iskusnog protivnika, a pobjeda ga je vodila u Top 10 perolake kategorije, s pogledom prema najboljim borcima svijeta. I u borbu je ušao kao i u sve do tada, samouvjeren i spreman te je dvije runde naprosto demolirao Elkinsa. No, onda se dogodio trenutak nepažnje u posljednje dvije minute borbe. Bektić je dozvolio da se Elkins ustane, pogodi ga high kickom te završi borbu. Iz pobjede u ponor u samo pola dvadesetak sekundi, tako se može opisati ono što se Mirsadu dogodilo u toj borbi.

“Prvih 13 minuta borbe sve je bilo jako dobro. I onda, posljednja minuta je postala žestoko sranje. Nakon borbe sam ju još jednom proživljavao, pitao se što se dogodilo i što moram napraviti da mi se tako što ne bi ponovilo. Na kraju sam se osjećao dobro”, mirno je Mirsad objasnio što se dogodilo u toj borbi i nakon nje.

Nedugo nakon toga odlučio se na promjene. Ovaj 26-godišnjak rodom iz Srebrenice odlučio je napustiti Floridu i American Top Team, u kojem je proveo cijelu dotadašnju karijeru te se zaputio u kanadski Tristar. Današnja borba biti će mu prva otkako je član te dvorane.

“Moj dobitak iz te borbe je iskustvo. I to ne samo iskustvo u kavezu, nego i ono izvan njega. Da mi se to nije dogodilo, vjerojatno ne bih radio promjene u životu, vjerojatno se danas ne bih nalazio u Tristaru da mi se to nije dogodilo. Ne bih razmišljao na način na kakav danas razmišljam da mi se to nije dogodilo. Tako da sam vrlo zahvalan za sve i puno sam naučio. Mogu na to gledao kao na sparing koji sam odradio i sada se vraćam spreman za nastup”, pokušao je slikovito opisati posljednjih deset mjeseci svog života.

Kreće u novu misiju prema vrhu. Još uvijek je rangiran, odnosni nalazi se na 15. mjestu, no naravno da je uvjeren kako ima kvalitetu za puno više. Ovaj borbama zapravo bi mu trebala biti svojevrsno zagrijavanje i početak povratka na pravi put. No, nikako ne smije podcijeniti protivnika. Pepey nema tako dobre rezultate kao on, ali se već ranije pokazao kao borac koji jako brzo može završiti borbu, ukoliko mu se pruži prilika.

“Uživam u cijelom procesu, moram biti objektivan i nastavljati ići pravim putem, koristiti svo iskustvo koje sam stekao. I na kraju namjeravam u svemu uživati, biti opušten i odraditi posao kako treba. Idemo se zabaviti”, rekao je Bektić, u potpunosti spreman odraditi vrhunski nastup, kojim bi se vratio na pobjednički put, spreman za napad na Top 10 perolake kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI