Bas Rutten: Overeem ima staklenu bradu!

UFC 23.01.2012 08:30h Autor:

Alistair Overeem i Todd Duffee

Kada su se razišli Alistair Overeem i Golden Glory, legendarni borac, a danas MMA komentator, Bas Rutten, otvoreno je stao na stranu nizozemske borilačke škole, a The Reema je nazvao licemjernim i dvoličnim borcem.

U intervjuu za Sherdog, Rutten je ovih dana bez previše dlake na jeziku govorio o mnogim aktualnim stvarima koje muče MMA svijet, a proanalizirao je i dvoboj Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa koji će se dogoditi naredno ljeto.

“Uvijek sam im govorio da pokušaju izbjeći Dos Santosa. Mislim da on i Cain, iako Cain ne može primiti previše udaraca, su najteži protivnici. Cain je čudovište i u meču protiv Juniora je jednostavno trebao krenuti na njega. Zapravo sam mislio da će on sigurno pobijediti u tom meču, no na kraju nije. Dobio je neugodan udarac i to se može dogoditi svakome. U svakom slučaju, GG-u sam uvijek govorio da se pokušaju držati što dalje od Juniora. Mislim da je to velika opasnost za Overeema, baš kao i, ne biste vjerovali, Cheick Kongo. On je također neugodan protivnik za Alistaira”, objasnio je svoje razmišljanje Rutten dodavši:

“Overeem se uvijek odlučuje na pojedinačne napade jer je svjestan da ima staklenu bradu. Dosta puta u prošlosti je bio nokautiran, čak i od Chucka Liddella. Svaki put kada udara, pazi na to da su mu ruke visoko. Uvijek baca jedan udarac, a ne baca kombinacije. Vidjeli ste to i protiv Fabricija Werduma. Werdum je zapravo u tom meču pogodio više čistih udaraca od Overeema. Vjerujem da je Santos sa svojim kombinacijama, odličnom distancom i ostalim kvalitetama prevelik zalogaj za Overeema i da će pobijediti.”

Prema planovima UFC-a, JDS će prvi put svoj pojas prvaka braniti najranije u svibnju. Vjeruje se da će se raditi o jednom od najiščekivanijih dvoboja 2012.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI