Barnett opisao ubod u oko i kraj borbe: Mislio sam da me sudac udara! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.09.2016 10:46h Autor:

Josh Barnett i Andrei Arlovski

Ključni trenuci borbe Josha Barnetta i Andreia Arlovskog dogodili su se u trećoj rundi, kad je Barnett pogođen prstom u oko, no sudac to nije vidio te je borba nastavljenja. Impresivan je način kako se Barnett snašao i okrenuo borbu u svoju korist te je opisao te trenutke na svoj specifičan način.

Sudac Leon Roberts nije primijetio kako je Arlovski prstom u oko pogodio Barnetta, pa iako se Amerikanac držao za oko i tražio pauzu, borba se nastavila. Arlovski je napao i pogodio još dva jaka udarca, prije nego se pribrao i uzvratio, da bi na kraju srušio Arlovskog te malo nakon toga i završio borbu. Odmah iza borbe, Barnett je vrlo slikovito opisao što se zapravo događalo:

“U trenutku sam se uhvatio za oko i govorio to sucu, da bih onda primijetio kako to nije sudac nego šaka. Čak sam pomislio da me to sudac udara i pitao sam sam sebe zašto je sudac ljut na mene. Ali sam shvatio da trebam početi izbjegavati te udarce. Onda sam shvatio kako je to ipak drugi momak i rekao sebi da sada ovo ostavimo sa strane, da ćemo kasnije govoriti o ubodu u oku, bude li potrebe. Sad je bilo cilj ostaviti vlastito lice u jednom komadu. 

Nastavio sam raditi u klinču, srušio da i počeo raditi na završetku borbu. Tražio sam ruku, no nisam uspio, ali onda je on odjednom meni pružio dobru priliku te sam došao do njegovog vrata, uhvatio i stisnuo. Tu je bio kraj. Nije to bila baš najbolja borba, ali bila je borba kakva se očekuje od dva teškaša. Na kraju je sve prošlo dobro za mene.”

Barnetta svakako vrijedi pohvaliti za kvalitetnu reakciju u trenucima kad se našao u problemima. Vrlo inteligentan pristup ovog borca, koji mu je na kraju donio i pobjedu te srećom nije bilo posljedica sudačke pogreške.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI