Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Barnett: Nisam dobio otkaz, ja sam zbog USADA-e zatražio raskid suradnje! | Fight Site

Barnett: Nisam dobio otkaz, ja sam zbog USADA-e zatražio raskid suradnje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.06.2018 11:17h Autor:

Josh Barnett (Instagram)

Jučer je ugledni borilački portal MMAJunkie izvijestio kako je UFC uručio otkaz  svom teškaškom veteranu Joshu Barnettu, ali čini se kako to nije posve točno.

Naime, Barnett je u razgovoru s ESPN-om otkrio kako njemu zapravo nije uručen otkaz, već da je on sam tražio raskid suradnje zbog činjenice da ne vjeruje USADA-i.

“Istina je ta da sam tražio raskid suradnje i da sada pregovaramo oko uvjeta. Zuffa je bila fantastična prema meni otkako sam se vratio u kompaniju. Svako svoje obećanje su održali i za njih nemam loših riječi”, otkrio je Barnett.

MMA veteran zatražio je raskid zbog uloge USADA-e u UFC-u, odnosno zbog činjenice da im ne vjeruje.

Podsjetimo, ‘The Warmaster’ je još u prosincu 2016. pao na izvannatjecateljskom testiranju, USADA-i je tada uručio dokaze o kontaminiranim suplementima, ali su ga oni i dalje držali pod suspenzijom. Nešto kasnije je Barnett nakon arbitražnog postupka dokazao nevinost i u konačnici prošao samo s javnom opomenom. Bio je to slučaj koji je ispisao povijest USADA-e otkako je ta agencija u partnerstvu s UFC-om, jer upravo je on prvi borac koji se izvukao bez suspenzije, a da je bio pozitivan na jednu supstancu za poboljšanje performansi.

“Nakon svega što sam prošao s USADA-om više se ne osjećam ugodno da im dajem kontrolu koju bi imali s mojim nastavkom karijere u UFC-u”, zaključio je jedan od najpoznatijih teškaša u povijesti sporta.

Barnettova povijest pozitivnih testova seže još od 2001. godine i UFC-a 34 kada je pobijedio Bobbyja Hoffmanna, samo godinu dana kasnije ponovio je prekršaj kada je osvojio titulu pobijedivši Randyja Couturea, a istu stvar napravio je i 2009. kada se planirao njegov okršaj s Fedorom Emelianenkom koji je tada otkazan svega 10 dana prije njegovog održavanja.

Josha smo u oktogonu posljednji put gledali u rujnu 2016. kada je u Hamburgu ugušio Andreija Arlovskog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI