Baghdad: UFC me otpustio jer se nisam htio boriti ozlijeđen, a morao sam na operaciju

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2016 10:19h Autor:

Mehdi Baghdad

Mehdi Baghdad (11-5, 0-2 UFC) tvrdi da je dobio otkaz iz UFC-a jer je odbio nastupiti ozlijeđen. Francuz se trebao obračunati s Jon Tuckom na priredbi u Manili ovog mjeseca, ali je nedugo nakon što je borba potvrđena saznao da mora operirati bruh. Zatim je obavijestio promociju, da bi mu UFC-ov matchmaker Joe Silva navodno zaprijetio otkazom, u slučaju da otkaže nastup.

“Bio sam na hitnoj noć prije nego što sam im rekao lošu vijest da moram otkazati borbu. Nazvao sam svog menadžera, on je nazvao Joea Silvu. I Joe Silva je samo odgovorio,’Ako otkažeš, otpustit ćemo te.’I moj menadžer je rekao,’Pa daj, čovječe, ne možete tako. Doktor je rekao da mora na opreaciju, ne može se boriti. I ondas mi je menadžer rekao da će me otpustiti ako se ne budem borio”, rekao je Baghdad za Bloody Elbow.

Nakon što je dobro razmislio, 31-godišnjak je odlučio da mu je zdravlje ipak na prvom mjestu.

“I ja sam si mislio, mogu biti otpušten iz UFC-a, ili sjeban od borbi zato što imam veliki problem ako se borim s bruhom. I donio sam odluku- zdravlje mi je na prvom mjestu, neću se boriti s bruhom ako mi je dokotor rekao da ne mogu.”

“Sultan” je u konačnici zaista dobio otkazno pismo, a tvrdi da je razlog “ego” dugogodišnjeg matchmakera Silve, koji bi krajem godine trebao napustiti promociju.

“Mislim da se samo radi o egu Joea Silve. On je rekao,’Ako se nećeš boriti, ako odustaneš, dat ćemo ti otkaz.’Zato sam tri tjedna kasnije dobio pismo da sam otpušten iz UFC-a. Nisu mi rekli ništa u stilu da se mogu vratiti kad skupim koju pobjedu izvan promocije. Nisu spominjali moj povratak. Joe Silva mora shvatiti da mi borci živimo težak život. Ja sam napustio svoju zamlju i obitelj zbog UFC-a. A tretiraju me bez imalo poštovanja.”

Na Baghdadovu nesreću priredba u Manili, odnosno UFC Fight Night 97, na kraju je bio otkazan, a na njegvom postu s Instagrama možete vidjeti da je borac zaista morao na operacijski stol.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI