Baderov trener: UFC ne želi da Bader bude prvak!

UFC 21.10.2015 16:48h Autor:

Ryan Bader

Ryan Bader već neko vrijeme bezuspješno pokušava doći do pozicije izazivača u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. Nije mu pomoglo ni pet uzastopnih pobjeda, ni svađa na pressici sa prvakom Cormierom i Bader je frustriran.

Baderov trener Aaron Simpson ne razumije zašto je recimo Gustafsson dobio priliku boriti se za naslov odmah nakon što ga je Anthony Johnson nokautirao, dok Bader u pet uzastopnih pobjeda nije zaradio ni ogrebotinu.

Tu je još i Johnson koji ovih dana izaziva Badera da se nađu u kavezu. To je logičan potez za Johnsona koji traži put prema statusu izazivača, ali za Badera ta borba nema smisla.

"Bader je pričao s Danom Whiteom i White je rekao 'ako pobijediš Rashada Evansa, nema sumnje da si ti idući izazivač.' Dakle, zašto uopće pričamo o Johnsonu?", pita se Simpson.

Jedan od razloga zašto UFC želi da se Bader bori s Johnsonom je činjenica da se Jon Jones vraća u UFC nakon suspenzije i polaže prava na borbu za naslov. Drugi razlog bi mogao biti taj što Dana White nije previše impresioniran Baderovim posljednjim nastupom.

No, Jones se još nije službeno vratio i zato Simpson misli da bi zasada trebali pričati samo o borbi Cormiera i Badera.  Bader svaki dan trenira za Cormiera i po njemu je to jedina ispravna i logična stvar.

"Pitam se ako ne dođe do te borbe, hoće li se obožavatelji jednoga dana pitati zašto gledamo ovaj sport?  To nije istinski sport gdje pobjedama napreduješ", rekao je Baderov trener.

Još jedna stvar koja mu smeta je to što UFC nema neki interes promovirati Badera koji je uzoran građanin, dobar čovjek  i donira novce ratnim veteranima, dok s druge strane guraju Jonesa koji samo stvara probleme i daje sportu negativan izgled.

Jedino što je Simpsonu ostalo zaključiti je da: "Možda UFC ne želi da Bader bude prvak."

UFC je uvijek radio po svome i Bader će dobiti priliku za pojas samo ako oni tako odluče iz kojeg god razloga. U međuvremenu Bader bi možda trebao pokušati dogovoriti revanš s Gloverom Teixeirom ako već ne želi borbu s Johnsonom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI