Bader želi borbu za titulu ili revanš protiv Teixeire

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2015 18:12h Autor:

Ryan Bader

Nakon pete pobjede u nizu, Ryan Bader je rekao kako je došlo njegovo vrijeme da se bori za titulu, no i da to ne ovisi samo o njemu. Ukoliko se Jon Jones vrati i ukoliko se on bude borio protiv Daniela Cormiera, Bader se želi osvetiti posljednjem čovjeku koji ga je savladao, Gloveru Teixeiri.

Peta pobjeda u nizu je iza Ryana Badera, a ova je sigurno najveća do sada, no možda i najuvjerljivija. Bader je sve iznenadio činjenicom da je u apsolutno svakom aspektu borbe bio bolji od Rashada Evansa. Možda se bivšem prvaku i vidio nedostatak borbe, jer je posljednji put nastupio prije dvije godine, no činjenica je kako je Bader imao sjajnu taktiku i iskoristio sve rupe u Evansovom pristupi borbi.

"Ljudi me non stop prozivaju i nazivaju me najlakšom borbom u diviziji, a to je radio i Rashad Evans. No, moj mentalitet tu presuđuje, ja želim biti najbolji, želim biti svjetski prvak i to me gura prema vrhu i uzrokuje da dajem moj maksimum u kavezu", ukratko je prokomentirao Bader činjenicu da je došao do ove pobjede, koju je tek mali postotak fanova očekivao. No, činjenica je i da je izgleda sjajno, na što je on sam rekao:

"Imam osjećaj kako sam sad tek pronašao neki pravi momentum u treningu i svakom sam borbom sve bolji. Bolje se osjećam, bolje izgledam i mislim kako ću u idućoj borbi biti još bolji."

Neki su smatrali da je već i prije ove borbe Bader zaslužio napasti titulu prvaka, a sad to više ne bi trebalo biti upitno. Bader je vjerojatno prvi kandidat, barem od aktivnih boraca. No, tu postoji jedan problem za njega, a to je mogući povratak Jona Jonesa, kojem je Dana White obećao priliku vratiti pojas odmah u prvoj borbi. Bader zna da ne može utjecati na to, pa ima i plan u tom slučaju.

"Želim razbiti DC-a, jer je on prvak i jer me provocira. No, to ne ovisi samo o meni. Ukoliko se Jon Jones vrati te se bude borio protiv Jona Jonesa za titulu, imam još nekih imena koja su mi ostala dužna. Tako da, ukoliko se ne budem borio za titulu, želim revanš protiv Glovera Teixeire. Naravno, primarna mi je borba za titulu, no ja tu ne mogu utjecati. Vidjet ćemo kako će se rasplesti sve sa Jonom Jonesom", rekao je na kraju borac koji se izjednačio na drugom mjestu svih vremena po pobjedama u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. Nalazi se na 13, dvije manje nego što ima Jon Jones.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI