Bader: Sviđa mi se što Bellator ima za reći, za dan, dva ću dobiti ponudu

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2017 10:10h Autor:

Ryan Bader/ Photo: Igor Mićić

Ryan Bader je sve bliže potpisivanju ugovora s Bellatorom. UFC-ov četvrtorangirani poluteškaš je u studenom odlučio odraditi zadnju borbu na ugovoru bez da ga produžuje i vjeruje da se sada nalazi u dobroj poziciji za pregovore na slobodnom tržištu, upisavši sedam pobjeda u zadnjih osam nastupa.

“Za dan, dva ću dobiti ponudu od Bellatora”, rekao je Bader na MMA Houru. “Otprilike znamo pojedinosti. Našao sam se sa Scottom Cokerom i dečkima iz Bellatora i svidjelo mi se što su imali za reći. U tom smo procesu. S time u vidu, UFC ima pravo izjednačiti ponudu. Pomalo je čudna situacija, ali jako sam uzbuđen što sam u ovoj poziciji. U odličnoj sam poziciji.”

Bader ne želi tradicionalni ugovor, kao s UFC-om, u kojem samo pristaje na određeni broj borbi bez ikakvog plana.

“Stvar je u prilikama. Želim znati što Bellator planira sa mnom. Ne želim samo potpisati ugovor koji kaže,’Uredu, potpisujemo ugovor na četiri, šest, osam borbi, ovo su uvjeti i tvoj novac, eto, sve najbolje, zbogom.’ Želim znati točno koji je plan za mene. Što mislimo o prvoj borbi? Koji je put prema tituli? Da su stvari više određene, a ne da samo potpišem ugovor i neikad ne znam na čemu sam.”

UFC-ov ekskluzivni sponzorski ugovor s Reebokom značajno je smanjio primanja mnogim borcima koji više nisu u mogućnosti zarađivati od vlastitih sponzora i Bader je jedan od tih ljudi.

“Postoje druge stvari u ugovoru osim novca. Dio razloga zašto sam odlučio ispuniti ugovor (s UFC-om) su prilike, koji je plan i pametne stvari. Očito sponzori, ugovor s Reebokom me dosta oštetio. Stoga, kad je došlo vrijeme za produživanje ugovora rekli smo, zašto da potpišemo? Zašto se ne bi kladili na sebe, odigrali ovo i vidjeli što se nudi. Kakve su prilike i koliko vrijedimo?”

U slučaju potpisivanja za Bellator Bader vjeruje da će dobiti priliku odmah se boriti za titulu budući da već ima pobjedu iz UFC-a nad Bellatorovoim prvakom poluteške kategorije, Philom Davisom.

“Vjerujem da se mogu odmah boriti za titulu. To je još jedna stvar, stalno ponavljam te riječi- prilike i plan, koji je vaš plan za mene? Razgovaramo o takvim stvarima. Znam da i Davis vjerojatno želi osvetiti taj poraz, to je definitivno dio priče.”

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI