B.J. Penn: Vratio sam se samo zbog Edgara

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2014 16:43h Autor:

B.J. Penn

B.J. Penn je završio snimanje za iduću sezonu The Ultimate Fightera koja će započeti s emitiranjem u travnju, a na ljeto bi se trebao po treći puta upustiti u borbu protiv Frankiea Edgara. Kaže da je odustao od mirovine ponajviše iz razloga da još jednom uđe u kavez upravo protiv Edgara.

35-godišnji Penn jedini je borac uz Randy Couturea koji je bio UFC prvak u dvije različite divizije, no za ovu borbu odlučio sve spusti u perolaku, kategoriju u kojoj još nikada nije nastupio.

"Protiv Edgara ću se boriti u perolakoj kategoriji, no osjećam se odlično, vjerujem da ću lako skinuti kilograme i tko zna možda je spuštanje u perolaku najbolja stvar koja mi se dogodila u životu", rekao je Penn te dodao: "Odlučio sam prekinuti svoju mirovinu da bih se još jednom borio protiv Edgara. Mislim da sam, u našu drugu borbu, u kojoj sam probao vratiti pojas prvaka, ušao s vrlo lošom taktikom i vruće glave i to je rezultiralo uvjerljivim porazom. Želim dokazati da to nije bila moja prava slika."

Iako se o tome ne priča glasno, Penn se ipak nada da bi ga impresivna pobjeda protiv Edgara mogla dovesti i do prilike za napad na pojas u perolakoj kategoriji i prilike da postane jedini prvak u tri različite divizije, što bi bilo postignuće koje će u budućnosti vjerojatno biti nemoguće za ponoviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI