B.J. Penn udario po svima koji žele velike borbe za lovu

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2017 11:27h Autor:

B.J. Penn

Umjesto pojaseva i rankinga, UFC borci su u posljednje vrijeme sve češće zainteresirani samo za velike unosne borbe koje će im donijeti što veću financijsku dobit.

Nate Diaz je u borbama s Conorom McGreogorm dokazao da se ova filozofija itekako isplati, no nije da svi borci priželjkuju susret s “The Notoriousom” i honorar svog života. Primjerice, UFC legenda B.J. Penn, koji se ovog vikenda vraća u oktogon iz mirovine, smatra da je borcima bolje da baš poput McGregora kroz rad i borbe izgrade vlastitu reputaciju i same sebe učine unosnima, umjesto da traže protivnika koji bi im to omogućio.

“Reći ću vam ovo, ja nisam tip koji će reći,’Dajte mi ovu, ili onu, borbu koja nosi veliku lovu’, Gledam sve te borce koji to rade i mislim si,’Zašto ne nokautirate sto ljudi i sami postanete unosna borba? ‘Joj, želim ovu borbu, želim onu borbu- zašto od samog sebe ne učinite isplativog borca? Kako vam to zvuči? Počnimo s tim.”

Penn će se ovog vikenda na UFC Fight Night 103 priredbi u Phoenixu vratiti u oktogon nakon dvije i pol godine paize. Protivnik će mu biti desetorangirani borac perolake kategorije Yair Rodriguez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI