B.J. Penn objasnio zašto Sivera smatra opasnim: Njegovo iskustvo i broj UFC borbi puno toga govore

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2017 19:33h Autor:

B.J. Penn

B.J. Penn ispred sebe ima vjerojatno posljednju priliku da dokaže kako se još uvijek može baviti slobodnom borbom. Protiv sebe ima veterana Dennisa Sivera, kojeg smatra apsolutno opasnim protivnikom i pravim ispitom trenutne vrijednosti.

Siver je od početka 2015. do danas nastupio samo dva puta, upisavši poraze od Conora McGregora i Tatsuye Kawajiria. Posljednja pobjeda dolazi mu još s kraja 2014., kada je bio bolji od Charlesa Rose. Ipak, i to je dobro za razliku od Penna, koji je svoj posljednji trijumf doživio još četiri godine ranije, kada je 2010. nokautirao svog prijatelja Matta Hughesa. Penn jako cijeni svog protivnika, no vjeruje da zna kako će ostvariti prednost koju će kapitalizirati i pretvoriti u pobjedu.

“On je sjajan protivnik za mene i mislim da mi odgovara stilom. Znam kako je gledao moju borbu protiv Yaira te je uvjeren da može kapitalizirati iste stvari, no to je njegova stvar. Njegov je posao da to pokuša. Ipak, smatram ga odličnim borcem i odličnim momkom koji nikada nije pokazao manjak respekta niti bilo što slično tome. On je momak koji dođe odraditi ono u čemu je dobar”, rekao je B.J., koji je vrlo opušten ovih dana u Oklahoma Cityu, gdje će njih dvojica odraditi borbu.

38-godišnjak s Havaja je pokušao objasniti što posebno cijeni kod Sivera kao borca te gdje ga vidi najopasnijim. Odgovor je bio vrlo zanimljiv:

“Opasan je zbog toga što je vrlo snažan kickboksač. Ali, ono što ga čini još opasnijim je iskustvo, broj nastupa u UFC-u. On je veteran i prošao je puno toga, zbog toga je jako opasan. Može udariti rukom, može udariti nogom, a može te i srušiti te je vrlo teško srušiti njega. U ovom trenutku je pravi ispit za mene, da vidim gdje sam te što i koliko mogu. Drago mi je što je prihvatio borbu, drago mi je što smo obojica ovdje i što imamo priliku odraditi svoj posao najbolje što znamo.”

Pennu bi pobjeda u ovoj borbi prekinula niz od četiri poraza (Diaz, MacDonald, Edgar, Rodriguez), ali i vjerojatno produžila karijeru. Ukoliko savlada Sivera, možda ga UFC uspije nagovoriti da se zadrži u ovakvim borbama, borbama protiv veterana, borbama za fanove, kojih je “The Prodigy” uvijek imao. Ipak, iz UFC-a su već ranije govorili kako s Pennom imaju taj problem da se on uvijek želi boriti protiv najboljih. Nadamo se kako je ipak shvatio da je njegovo vrijeme prošlo. Ipak, ukoliko protiv Sivera bude dobar, vjerojatno ćemo ga gledati još neko vrijeme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI