B.J. Penn dobio zabranu prilaska svojoj obitelji: “To nasilje traje godinama!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2019 09:43h Autor:

B.J. Penn

Još jedna UFC legenda optužena je za nasilje u obitelji. U pitanju je B.J. Penn, čija je djevojka i majka njihove djece uspjela ishoditi zabranu prilaska. Bivšeg dvostrukog UFC prvaka prijavila je nakon incidenta iz listopada prošle godine.

Do priče je došao MMA Junkie, koji ju je prvi i objavio. Naime, još od veljače B.J. Penn ima zabranu prilaska svojoj bivšoj djevojci, Shelean Uaiwa i njihovoj djeci. Ona je zahtjev podnijela u listopadu prošle godine nakon posljednjeg incidenta bivšeg dvostrukog UFC prvaka.

Radi se o situaciji u kojoj je Uaiwa došla kod Penna pokupiti djecu. Bila je u društvu svoje majke, kada se Penn odjednom počeo nasilno ponašati. Pokušao im je prepriječiti put kojim bi otišli, vrijeđao ih je i prijetio kako će ih ubiti, a na kraju je silom svojoj bivšoj djevojci pokušao oduzeti telefon. Njih dvoje već su neko vrijeme razdvojeni, a Uaiwa se viđa s drugim muškarcem.

Priznala je kako ovo nije pojedinačan slušaj nego da njegovi nasilni ispada datiraju još na 2012. godinu. Navela je kako ju je nekoliko puta udario, a također je i pokušavao hrvati s njom. Osim toga, spomenula je i seksualno zlostavljanje, koje uključuje prisilu seksualnog odnosa s drugim muškarcima u njegovoj prisutnosti.

“Nisam prijavila niti jedan od tih slučajeva zbog njegovog imena, reputacije i kontrole koju je imao nad mojim životom. Bila sam uplašena”, napisala je Uaiwa unutar zahtjeva za zabranom.

Navela je kako Penn ima problem s drogom još od 14. godine života i kako je MMA kampove koristio da bi ostao čist. Dodala je kako ga je više puta vidjela gdje konzumira kokain, nakon čega je znao biti nasilan.

Trenutno određena zabrana prilaska datira do 2021. godine, a Penn djecu može viđati jedino u prisustvu Uaiwe i službenih osoba. Za lipanj je određeno saslušanje u vezi skrbništva pa bi se tada neke stvari mogle promijeniti.

Prema aktualnom ugovoru BJ Penn bi se idućeg mjeseca, na UFC-u 237, trebao boriti protiv Claya Guide. UFC se za sada nije oglasio po ovom pitanju, što je pomalo čudno jer znamo da su u prošlosti reagirali na ovakve stvari. Dobar primjer je Will Chope, kojeg su grijesi iz prošlosti koštali karijere u promociji i to nakon što je riješio svoje bračne probleme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI