B.J. Penn bi se borio i dalje, ali uz zanimljiv uvjet: Dajte mi borca kojeg mogu pobijediti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.07.2018 14:26h Autor:

B.J. Penn

Prošlo je više od godina dana otkako je B.J. odradio borbu protiv Dennisa Sivera, u kojoj nije uspio doći do svoje prve pobjede još od 2010. godine. Bivši UFC prvak u dvije divizije trenutno odmara, ali još uvijek nije u potpunosti odustao od još kojeg pokušaja ulaska u kavez.

Nema nikakve sumnje kako je B.J. Penn (16-2-2, 12-11-2 UFC) jedan od najvećih boraca u povijesti UFC-a. Drugi je borac uopće (nakon Randya Couturea) koji je osvojio UFC titulu u dvije različite kategorije, a njegove borbe, kao i sam način na koji ih je odrađivao, uvijek su dovodile fanove u dvorane i pred ekrane. No, karijera danas 39-godišnjeg “Prodigya” doživjela je svoj pad puno ranije nego što to bude slučaj kod nekih drugih boraca.

Penn je svoju posljednju pobjedu ostvario 2010. godine, kada je imao 31 godinu i to kada je nokautirao svog danas velikog prijatelja Matta Hughesa, u njihovom trećem okršaju. Nakon te borbe odradio je neodlučenu borbu protiv Jona Fitcha te je onda nanizao pet poraza. Oni od Nicka Diaza u borbi za prvog velter izazivača te protiv nadolazećeg Rorya MacDonalda nisu odmah dali na znanje kako je Penn svoje najbolje dane ostavio iza sebe, no uvjerljivi poraz u trećoj borbi protiv Frankiea Edgara, u ljeto 2014. godine, bio je znak da se Penn više nikada neće vratiti na stare staze.

Ipak, prošle godine odradio je povratak kroz dva nastupa. U siječnju se borio protiv Yaira Rodrigueza te ipak nije mogao parirati mlađem, bržem i gladnijeg borcu, dok se za borbu protiv Dennisa Sivera ipak očekivalo da bi mogao nešto napraviti. Penn je tu borbu dogurao do sudačke odluke, no ona je uvjerljivo otišla na stranu njemačkog borca i to je samo bio dokaz kako je Penn vjerojatno gotov. Od tada se slabo pojavljivao u javnosti, no tijekom gostovanja na UFC eventima u Las Vegasu prošlog vikenda, ipak je nešto rekao o još kojem potencijalnom nastupu.

“Ne mogu vam ništa reći, nikada ne znaš kako se ovakve stvari mogu odviti. Nemam nikakvih planova niti dogovora, ali nikada ne znaš. Ukoliko mi UFC da protivnika kojeg mogu pobijediti, vratiti ću se”, rekao je Penn, i sam svjestan da više nema ono što je potrebno za odgovoriti ozbiljnim borcima koji imaju ambicije nešto napraviti unutar UFC-ovih kategorija.

Penn je godinama bio jedan od najdražih boraca, ne samo UFC fanova nego i vodstva promocije, a prvu titulu osvojio je 2004. godine i to u velter kategoriji, kada je savladao Matta Hughesa. Titulu je ostavio budući da je napustio UFC i otišao u Japan, ali tamo je odradio samo četiri borbe. Vraća se 2006. godine, kada napada velter titulu, no ovog puta gubi od Hughesa, da bi se onda vratio u sebi prirodnu laku kategoriju, gdje 2008. godine dolazi do pojasa prvaka. Titulu je obranio tri puta, prije nego što ju 2010. godine gubi od Frankiea Edgara, a u međuvremenu je još jednom napao velter titulu, u pokušaju da postane prvi borac koji je u istom trenutku držao titule dvije kategorije. Nažalost po njega, s gubitkom titule te porazom od Edgara u uzvratu, zapravo je na neki način i završio onaj pravi dio njegove uspješne karijere.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI